Ciabataboller

Ciabataboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 16 stk.
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Koldhævede

Hovedingrediens : Mel - Blandet mel

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :      Red :
Ciabataboller, billede 4 Ciabataboller, billede 1 Ciabataboller, billede 2 Ciabataboller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
15 gram Gær, frisk
1 spsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
200 gram Durummel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Pensling:
Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Rør gæren ud i lidt af det kolde vand. Tilsæt resten af vandet og ingredienserne. Sæt dejen til hævning i køleskab i 5-6 timer.

Rul dejen ud til en pølse - hav godt med mel på bordet. Form til boller. Sæt dem til efterhævning 1/2 time.

Pensl bollerne med olie, bag dem ved 250 grader C. alm. ovn i 5 min., og herefter ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 12 min.

Tips:

Velegnede til frysning. Skal herefter i ovnen i ca. 10 min. ved 225 grader C. alm. ovn.





karakterer:
Opskriften er vist 60607 gange,
og udskrevet 1881 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (47 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10907 (2597 kcal)
KJ pr. stk. 681 (162 kcal)
Vægt ialt 1241 gram
Vægt pr. stk. 77 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 878 KJ (209 kcal)
Protein 5.7 gram
Fedt 1.9 gram
Kulhydrat 42.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-04-17 20:31:43
super gode boller! de bliver bare gode HVER gang!

  -   2008-06-22 20:35:34
Brug en effektiv dej-mixer, og lad den ælte i 5-10 min, så fås bedste resultat. Det gælder om at få durummelet og hvedemelet til at arbejde sammen, brug gerne italiensk hvedemel ”tipo 00”, proteinrig mel. Men rigtig god opskrift 

  -   2005-01-01 01:01:01
de er rigtig rigtig gode

  -   2005-01-01 01:01:01
super gode med masser af smag