Kalveyderlår i tern i mild karrysauce med broccoli
Hovedingrediens : Oksekød - Kalveyderlår Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Begynd med at pille løgene, skræl guleroden, knoldselleriskiven og æblet - og skær alle dele i tern på 1 x 1 cm.
Skær kalvekødet i tern på 2 x 2 cm, hvorefter smør og olie kommes i en tykbundet gryde og varmes op, til det er gyldent. Kom kødternene i gryden og brun dem på alle sider - krydr med salt og peber. Herefter kommes grønsagsternene i gryden, og det hele svitses i ca. 15 minutter under jævnlig omrøring. Tilsæt karryen og lad den "riste" let. Herefter hældes ca. 4 dal vand i gryden, så indholdet lige knapt er dækket - det hele småkoger under låg i ca. ½ time, til kødet er mørt. Lige før servering, når retten er næsten færdig, jævnes saucen med maizena rørt ud i 4 spsk. vand. Lad det hele kog videre i 3 minutter og rør så flødeosten i saucen og smag til med salt og peber. Risen koges som angivet på emballagen sammen med de hele krydderier. De sidste 5 minutter af kogningen tilsættes rosinerne. Broccolien deles i små buketter og koges møre i en gryde i letsaltet vand. Det tager ca. 5 minutter under låg - så er de møre, men stadig sprøde. Server kalvekødet i den milde karrysauce og giv broccolibuketter og de krydrede ris med rosiner til. |
|
Opskriften er vist 51447 gange,
og udskrevet 1497 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (10 stemmer) |
|
Kommentarer Michael H. S. - 2007-02-13 22:26:05 Det er en pragtfuld opskrift. Kødet blev mørt og sovsen smagte simpelthen rigtig godt. Brugte kun 1 løg, da mine børn ikke er begejstrede for løg. Kan anbefale at skære kødet i lidt mindre tern end 2x2 cm. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne