Kalveyderlår i tern i mild karrysauce med broccoli

Kalveyderlår i tern i mild karrysauce med broccoli, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Kalveyderlår

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Kalveyderlår i tern i mild karrysauce med broccoli, billede 4 Kalveyderlår i tern i mild karrysauce med broccoli, billede 1 Kalveyderlår i tern i mild karrysauce med broccoli, billede 2 Kalveyderlår i tern i mild karrysauce med broccoli, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
750 gram Kalveyderlår
1 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

300 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
150 gram Knoldselleri, skrællet vægt 1 mellem knoldselleri vejer ca. 800 gram skrællet vægt
1 Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
1 spsk. Karry
1 spsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
50 gram Flødeost, naturel 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
250 gram Broccoli 1 broccoli, renset vægt regner vi til 250 gram, urenset vægt 500 gram.
   
  Krydrede ris med rosiner:
240 gram Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
1 stk. Kanelstang kanelstang ca. 5 cm.
0.5 Stjerneanis, hele
1 spsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
4 spsk. Rosiner 1 tsk. vejer 2.5 gram
1 spsk. vejer 7.5 gram
1 dl. rosiner vejer ca. 50 gram
   
   
Opskrift:
Begynd med at pille løgene, skræl guleroden, knoldselleriskiven og æblet - og skær alle dele i tern på 1 x 1 cm.

Skær kalvekødet i tern på 2 x 2 cm, hvorefter smør og olie kommes i en tykbundet gryde og varmes op, til det er gyldent. Kom kødternene i gryden og brun dem på alle sider - krydr med salt og peber. Herefter kommes grønsagsternene i gryden, og det hele svitses i ca. 15 minutter under jævnlig omrøring.

Tilsæt karryen og lad den "riste" let. Herefter hældes ca. 4 dal vand i gryden, så indholdet lige knapt er dækket - det hele småkoger under låg i ca. ½ time, til kødet er mørt.

Lige før servering, når retten er næsten færdig, jævnes saucen med maizena rørt ud i 4 spsk. vand. Lad det hele kog videre i 3 minutter og rør så flødeosten i saucen og smag til med salt og peber.

Risen koges som angivet på emballagen sammen med de hele krydderier. De sidste 5 minutter af kogningen tilsættes rosinerne.

Broccolien deles i små buketter og koges møre i en gryde i letsaltet vand. Det tager ca. 5 minutter under låg - så er de møre, men stadig sprøde.

Server kalvekødet i den milde karrysauce og giv broccolibuketter og de krydrede ris med rosiner til.





karakterer:
Opskriften er vist 51650 gange,
og udskrevet 1501 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 11446 (2725 kcal)
KJ pr. Pers. 2861 (681 kcal)
Vægt ialt 2006 gram
Vægt pr. Pers. 501 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 570 KJ (135 kcal)
Protein 10.1 gram
Fedt 4.2 gram
Kulhydrat 15.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-02-13 22:26:05
Det er en pragtfuld opskrift. Kødet blev mørt og sovsen smagte simpelthen rigtig godt. Brugte kun 1 løg, da mine børn ikke er begejstrede for løg. Kan anbefale at skære kødet i lidt mindre tern end 2x2 cm.