Æblekage med rasp
Hovedingrediens : Frugt - Æbler Oprindelsesland : Danmark Indsendt af : Pia Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Æblemos:
Skræl æblerne og skær kernehusene ud. Skær æblerne i stykker og kom dem i en gryde med vand og vanillesukker. Giv dem et opkog og lad dem herefter koge forsigtigt, til de moser helt ud. Rør i dem af og til, så de ikke brænder på. Når æblerne er kogt helt ud, smages mosen til med sukker, alt efter hvor sure æblerne er. Lad æblemosen køle af. Æblekagerasp: Læg et stykke rent bagepapir klar på køkkenbordet til at køle raspen af på, når den er færdig. Bland rasp og sukker på en pande, tænd for blusset og rør hele tiden i raspblandingen, mens sukkeret begynder at smelte, og blandingen lidt efter lidt bliver gylden. Når raspen er gyldenbrun og dufter lidt af karamel, hældes den ud på bagepapiret. Rør i raspen med en gaffel i et på minutter, så den ikke klumper sammen, og lad den herefter køle helt af. Når både æblemos og rasp er kølet af, lægges skiftevis lag af mos og rasp i en skål. Pisk fløden lige inden servering og bred flødeskummet ud på toppen af æblekagen. Pynt med ribsgelé, der er kuglet op med en teske. |
|
Opskriften er vist 67124 gange,
og udskrevet 1356 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (76 stemmer) |
|
Kommentarer Frida - 2013-02-17 00:04:58 hvorfor er der makroner på et af billederne? bliver forviret anna - 2012-09-24 17:18:11 God nem og bager, smager også lækkert:) anonym - 2010-03-10 21:13:06 Jeg fik næsten ikke noget æblemos ud af den dosis der er skrevet, men tilgengæld en MASSE raps ting der var heller ik særlig meget flødeskum. Ret skuffende :s pia - 2009-05-21 10:47:11 er en lækker nem opskrift selv prøvet lave den for første gang og den blev rigtig lækker Anja - 2005-01-01 01:01:01 kom 1½ tsk vaniljesukker i fløden, så bliver det ikke så smager den ikke så bittert |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne