Souvlaki med pastasalat og grillede brød

Souvlaki med pastasalat og grillede brød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter på grill

Hovedingrediens : Lammekød - Lammesmåkød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
450 g.lammekød i tern
0.5 dl.olivenolie
1 spsk.hvidvinseddike
1 tsk.tørret rosmarin
1 fedknust hvidløg
 
 Pastasalat:
250 g.pasta
1 bdt.rucolasalat
0.5 agurk i tynde stave
2 fintsnittede forårsløg
50 g.fetaost
1.5 dl.yoghurt naturel
1 fedknust hvidløg
 salt
 peber
 
 Brød:
15 g.gær
1.5 dl.vand
0.5 tsk.sukker
0.5 tsk.salt
0.5 dl.yoghurt naturel
2 fintsnittede soltørrede tomater
10 hakkede sorte oliven uden sten
1 tsk.tørret oregano
0.5 tsk.tørret rosmarin
275 g.hvedemel
 
Opskrift:
Læg kødet i en marinade bestående af olivenolie, hvidvinseddike, rosmarin og hvidløg. Lød kødet trække mindst en time i køleskabet.

Rør gæren ud i lunken vand. Tilsæt de øvrige ingredienser og ølt dejen godt igennem. Lad dejen hvile tildækket 45 min. Form fire flade boller og lad dem hvile i ca. 30 min.

Kog pastaen som anvit på emballagen og skyl den godt i koldt vand. Bland pastaen med rucolasalat, agurk og forårsløg. Rør smuldret fetaost, yoghurt og knust hvidløg sammen til en dressing og smag den til med salt og peber.

Pensl brødeme med olie, indstil grillen så afstanden til gløderne er ca. 10 cm og gril brødene 4-5 min. på hver side(hold dem lune mens kødet steges). Sæt kødet på 4 træspyd, indstil grillen så afstanden til gløderne er ca. 5 cm og grill kødet i 3 min. på alle fire sider( 12 min. ialt).

Kom lidt af dressingen hen over salaten lige inden servering og server resten til spydene sammen med de lune brød.





karakterer:
Opskriften er vist 14684 gange,
og udskrevet 325 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-08-10 21:06:32
Super lækker salat. Svinekoteletter i den samme marinade smager lige så godt.