Gås
Hovedingrediens : Gås - Gås hel Indsendt af : gismo Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Tø gåsen op i køleskab 3-3½ døgn. Tag indmadsposen og fedtflommen ud. Skær fedtkirtlerne af gumpen, eller skær den helt af og brug den til skyen. Skær vingespidserne af. Tør fuglen ind og udvendig med køkkenrulle, og gnid den ind og udvendig med salt. Fyld den med svesker og æblebåde og sy den til med bomuldsgarn, eller luk med kødnåle.
Læg gåsen med brystet nedad på risten over bradepanden. Steg den i ovnen på nederste rille ved 160 grader C. alm. ovn i 4½-5 timer. Vend fuglen efter halvdelen af stegetiden. Hæld evt. afsmeltet fedtstof fra, og kom nyt vand i bradepanden, når fuglen vendes. Tilbered suppe til sky, mens fuglen steger. Smelt margarinen i en gryde. Brun hals, vingespidser, indmad og evt. gumpen uden fedtkirtler. Kom løg i sammen med gulerod og bladselleri, og svits grøntsagerne med til sidst. Tilsæt vand, salt og peber. Læg låg på, og lad det simre ved svag varme 1-1½ time. Si suppen, skum den for fedt og gem den til saucen. Hæld skyen fra gåsen når den er stegt. Skrue ovnen op til 250 grader C. alm. ovn og efterbrun med åben ventil i 20-25 min. Si skyen og skum fedtet af. Kom skyen fra bradepanden og suppen i en gryde og jævn med melet. Tilsæt kulør og smag til med salt og peber. Lad gåsen trække i slukket ovn med åben ovnlåge, så er den lettere at skære ud. |
|
Opskriften er vist 67467 gange,
og udskrevet 3049 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (33 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2011-12-13 10:36:32 Kornelia - Hvorlænge skal den trække i ovnen? hugatigabugar - 2005-01-01 01:01:01 man kan bruge fedtet fra halsen istedet for magarine Vipse - 2005-01-01 01:01:01 Steg og parter den dagen før , sprayes med hvidvin et par gange under stegning men ikke den sidste time ,bladselleri kan undlades. Nina - 2005-01-01 01:01:01 Put hvidvin i en blomsterforstøver og sprøjt det på gåsen mens den steger. Stop en times tid før den er færdig. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne