Flæskesteg med sprød svær 04
Hovedingrediens : Svinekød - Nakkekam Oprindelsesland : Danmark Indsendt af : gismo Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
En god sprød svær fås, hvis man ridser sværen smalt, med ½ - ¾ cm, mellemrum. Saltet trækker vandet ud af spækket, som derved bliver mere sprødt.
Læg stegen med sværen nedad i en lille bradepande. Hæld kogende vand ved, så sværen lige er dækket. Sæt stegen i ovnen på nederste rille og forkog sværen 20 min, ved 200 grader C. alm. ovn. Tag kødet op på et bræt, kasser vandet og gnid kødet med salt og peber og stik laurbærblade ned mellem sværene hist og her. Sæt stegetermometer i, så spidsen ikke rører fedt eller ben. Læg stegen tilbage i bradepanden med sværen opad, gerne på en rist. Hæld ½ liter vand evt. bouillon i fadet. Læg løg og gulerod skåret i mindre stykker i vandet/bouillonen. Steg stegen ved 160 grader C. alm. ovn til kødtermometret viser 75 grader. Beregn ca. 1 time pr. kg. Når stegen er færdigstegt, hældes skyen fra, og sies over i en gryde. Skrue op for ovnens termostat til 225-250 grader C. alm. ovn og efterbrun stegen 10-20 min med åben ventil, til sværen bobler og termometret viser 75-85 grader. Tag stegen ud af ovnen, og lad den hvile utildækket 10-15 min., inden den skæres for, så er den lettere at skære i pæne skiver. Kog evt. bradepanden af med lidt kogende vand. Hæld det igennem en si, ned i gryden. Skum fedt af, og bring skyen i kog. Herefter jævnes skyen, og koges igennem. Smag til med salt og peber, og tilsæt kulør. |
|
Opskriften er vist 96286 gange,
og udskrevet 2031 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.6 (40 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2016-08-01 11:27:48 75-85°C, så er den da vist blevet tør er den ikke? er 68°C ikke noget bedre at sigte efter? pixx - 2008-11-23 11:25:55 1/2 tsk. salt er alt for lidt til at gøre sværen sprød. Der skal MINDST en stor spsk. til Ann Dorte - 2006-12-24 19:59:47 Sværen var overmåde vanskelig at få sprød. Selve stegen blev rigtig god |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne