Jødekager

Jødekager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 100 stk.
SmåkagerRet : Småkager - Diverse Småkager

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt af : gismo

Indsendt :      Red :
Jødekager, billede 4 Jødekager, billede 1 Jødekager, billede 2 Jødekager, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
375 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

250 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
160 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
0.5 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Til pynt:
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
Mandler, smuttede 1 smuttet mandel vejer ca. 1 gram stykket.

1 dl. hele smuttede mandler vejer ca. 65 gram.
Perlesukker/Tesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Hak smørret i stykker. Bland bagepulver i melet og kom det i skålen, sammen med sukker og æg. Ælt det let sammen. Strø mel på bordet og ælt dejen, til den er helt jævn. Stil dejen i køleskab, gerne natten over.

Strø mel på bordet og på kagerullen. Rul dejen ud til 1-2 mm. tykkelse. Stik kagerne ud med kageforme eller med et lille glas ca 4.5 cm. Dejen er lettest at arbejde med, når den er kold. Opbevar derfor hele tiden den resterende dej i køleskab.

Kagerne pensles med pisket æg og vendes i perlesukker eller kanelsukker, og pyntes med hele eller hakkede mandler. Bag dem ved 225 grader C. alm. ovn i 6-8 min.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Jødekager

karakterer:
Opskriften er vist 217494 gange,
og udskrevet 8947 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (107 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 16680 (3971 kcal)
KJ pr. stk. 166 (39 kcal)
Vægt ialt 927 gram
Vægt pr. stk. 9 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1798 KJ (428 kcal)
Protein 5.9 gram
Fedt 24.1 gram
Kulhydrat 48.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-11-20 21:46:44
Bag altos af smør..

  -   2013-11-18 10:05:28
Hej .. Kan man bruge margarine i stedet for smør ?

  -   2012-12-12 09:18:43
Er ved at bage dem lige nu, det er en dejlig nem opskrift og de smager virkelig godt - Kan varmt anbefales :))))

  -   2011-12-14 16:34:14
Super god dej. Er i fuld gang med lave dem

  -   2011-10-19 23:53:24
Kan man evt. lave en rulle af dejen og gemme i fryseren, til bagning senere hen? Og i så fald hvor længe kan sådan en dej tåle at blive frosset ned?

  -   2011-03-27 16:55:00
-det ser godt ud, nu prøver vi ;)

  -   2010-12-23 00:00:08
kunne det tænke sig at man kan bruge pasta maskinen til at gør dem skær-klar?

  -   2010-12-20 22:45:09
Super opskrift. Bliver fuldstændig som farmor lavede dem :) Jeg havde ikke problemer med dejen, selvom den havde stuetemperatur da jeg rullede den ud. Jeg havde ladet den stå i køleskabet i et døgns tid, og stillede den derefter på køkkenbordet i et par timer.

  -   2010-12-04 16:53:47
de er let og lave bare en to tre det hele i quick chef 3 og så rul ud og så stik man dem bare ud men ud stikker fra tw

  -   2009-12-21 13:39:53
Rigtige gode kager og nemme at lave...

  -   2009-12-13 14:06:56
har ikke bagt endnu, men dejen ser super lækker ud:)

  -   2009-11-11 10:57:52
husk dejen kan også fryses, men rigtig god opskrift

  -   2008-12-20 22:10:17
Rigtig gode småkager, har du lidt travlt kan dejen sagtens laves i en foodprocesser-sørg for at tilsætte smørret lidt af gangen! Tril dejen til "pølser" inde i et stykker bagepapir og smid den i fryseren i en ½ time og skær den i skiver. Pynt og i ovnen med dem ..hurtigt effektivt og stadig godt

  -   2008-12-13 16:46:13
den er bare fantastiske.... det er nogeln rigtig gode kager + den er nem at lave...:)

  -   2007-12-20 22:55:22
Let at bage, god smag Brug rigtigt smør, og sæt det i stuetemp. et par timer, så er det let at ælte dejen

  -   2007-12-16 17:04:18
dejen hang ikke sammen og det endte med at jeg måtte komme et ekstra æg i for at få den til at hænge sammen.

  -   2007-12-01 16:13:41
det er nogle gode kager ;) LAV DEM

  -   2006-12-06 00:43:37
det smager bare så godt

  -   2005-01-01 01:01:01
rigtig god og nem opskrift

  -   2005-01-01 01:01:01
herlig opskrift