Svampesuppe
Hovedingrediens : Svampe - Blande svampe Oprindelsesland : Danmark Indsendt af : Markusen Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Bacontern ristes i en gryde, løg og hvidløg tilsættes, steger, til de er klare.
Herefter tilsættes svampene. Når væden er næsten fordampet, tilsættes melet, der røres godt i denne opbagning til melet er opsuget af svampeblandingen. Bouillon tilsættes. Suppen koges godt igennem under jævnlig omrøring i ca. 15 min. Herefter tilsættes mælken, og suppen bringes på kogepunktet. Smages til med salt, peber, citronsaft (kun lige en anelse, må ikke være gennemtrængende, prøv f.eks. med 1 tsk. i første omgang). Til sidst tilsættes hakket persille. Tips: Alle svampearter kan bruges - både svampe indsamlet i naturen (kantareller, pigsvampe, rørhatte, støvbolde m.m.)og dyrkede svampe som champignon, østershatte m.m. Suppen bliver bedre, jo flere slags svampearter, den indeholder. |
|
Opskriften er vist 77745 gange,
og udskrevet 2418 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (103 stemmer) |
|
Kommentarer Poul Hansen - 2023-03-03 09:49:51 Fantastisk suppe, brugte kantareller og bøgehatte, fløde og et glas riesling NJ - 2021-11-07 14:07:07 Super opskrift, der kan varieres i det uendelige. Lone - 2018-06-19 11:43:18 Helt klart vores favorit, hurtig at lave og kræver ikke det store køkken kendskab Line Soelberg - 2016-01-02 13:48:40 Jeg lavede denne suppe til nytårsaften. Vi var 12 mennesker og jeg gangede den derfor med 3. Folk var VILDE med den! Jeg benyttede 1/2 liter piskefløde og en slat mælk og så brugte jeg lys peber og dryssede med ristet bacon og persille da det blev serveret. Virkelig en super lækkert lille måltid/forret, som er kommet i min kogebog med lækre retter. Dertil skal det siges at den er yderst nem at lave. Tusind tak!! anonym - 2015-10-05 13:19:11 Det er en fantastisk suppe, jeg brugte også fløde og hvidvin anonym - 2013-10-22 13:48:02 Den smager fantastisk. Jeg har dog valgt at stege bacontern ved siden af, på en pande for sig selv, og derefter lade det dryppe af og så røres ned i suppen. Det er lækkert og en smule sundere :) Markusen - 2012-09-08 13:08:14 Dejligt med de mange positive kommentarer gennem årene - det er min egen komponerede opskrift lagt ind i 2004 :-) Når jeg skal lave den kalorielette udgave anvender jeg minimælk og som det seneste påhit 100 g skiveskåren svinefilét skåret i små stykker i stedet for bacon, det letter på kalorieregnskabet og giver samme gode røgede smag i suppen. Festversionen er stadig med bacon og lidt fløde ;-) Shanna - 2012-07-08 19:08:35 Suppen er super god! Jeg tilføjede noget stegt kylling og fløde, og det blev rigtig godt. Den skal helt sikkert laves igen! Kogekonen - 2011-09-16 17:31:22 Intet mindre end fantastisk opskrift! Jeg servede en kold hvidvin til - og hjemmebagte flutes - gem evt. lidt af de ristede bacontern til at komme på toppen af suppen med et lille persilleblad, hvis den serveres portionanrettet. Bittohn - 2011-06-27 22:32:07 Super svampesuppe, og nem at lave :) det bliver ikke sidste gang denne opskrift blive brugt. Renate Borgen - 2010-09-16 16:25:49 En herlig suppe og enkel opskrift! anonym - 2009-10-16 00:00:46 Super duper lækker!! Jeg tilføjede lidt trøffelolie og ved siden af kogte jeg magert oksekød (som skal koge mindst 1½ time) i tern i bouillon og tilsatte ½ l af denne fon til suppen i stedet for alm. bouillon. Jeg tilsatte ½ dl rødvin til kødet i lod det koge i yderligere 1 time til det var helt mørt og trevlet. Da jeg øsede suppen op pyntede jeg den med kød, bacon og persille... umme numme siger jeg bare. Aske - 2008-09-03 20:16:48 jeg ville drikke en lidt tør rødvin til denne suppe, det passer godt til den lidt fedtede bacon der kom i min. Anne Marie - 2008-02-17 14:24:53 Speen er supper god, hvad drikker du til den?? Iben - 2007-11-19 22:46:33 Rigtig lækker suppe og dejlig nem at lave. LH - 2005-01-01 01:01:01 Supergod suppe! LJ - 2005-01-01 01:01:01 Er også vildt god oven på pasta hvis man har en lille rest. (Selvfølgelig uden persillen) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne