Hjemmelavet Frisk ost
Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Mælk Indsendt : |
|
|
Mælken opvarmes i en gryde til 75 - 85 grader, og afkøles igen med det samme, til stuetemperatur (20-22 grader) i vandbad.
Kærnemælken tilsættes under omrøring. Så hældes osteløben i, og det er vigtigt, at de 2 dråber er fortyndet i 2 cl. koldt vand, da osteløben bliver virkningsløs ved varmepåvirkning. Osteløben fordeles i mælken under omrøring. Blandingen hviler i 24 timer ved stuetemperatur, og må ikke komme i bevægelse, da den så vil klumpe og få grynet konsistens. Efter 1 døgn skæres den koagulerede mælk i tern (2x2 cm) med en skarp kniv. Opøses i dørslag, som er foret med et osteklæde eller andet fintvævet stof. Massen afdrænes i 5-7 timer - 6-7 dl. valle fjernes. Ostemassen kan nu hældes ud af osteklædet, og er klar til videre forarbejdning. Tips: Frisk ost kan holde sig uden tilsætninger 3-4 døgn i køleskab. |
|
Opskriften er vist 29335 gange,
og udskrevet 379 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (14 stemmer) |
|
Kommentarer Conny - 2011-02-08 01:00:55 Dette her er nemmere. 1 bøt creme fraice hældes i en melitatragt med kaffefilter - lad stå i køleskabet i mindst 12 timer, rør derefter massen op med de krydderier du kan li`- meget nemmere. ZmiS - 2008-01-16 23:31:02 Osteløbe er et enzym fra kalvemaver!!!! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne