Tærte med fars

Tærte med fars, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 3

HovedretterRet : Hovedretter - Madtærte

Hovedingrediens : Blandet kød - Kalv - Flæsk

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : gismo

Indsendt :     

Ingredienser:
 Tærtedej:
200 g.hvedemel
0.5 tsk.salt
100 g.smør
3 spsk.koldt vand
 
 Fars:
500 g.hakket kalve- og svinekød
1 spsk.olivenolie
1 løg
1-2 fedhvidløg
1 grøn peberfrugt
1 rød peberfrugt
1 tsk.tørret basilikum
2 spsk.tomatpuré
1 dl.fløde
2 æg
 salt
 peber
 
Opskrift:
Tærtedejen:
Hak mel, salt og smør sammen, og saml dejen med vand. Sæt den koldt i 20 min.

Farsen:
Svits kødet i varm olie i en wok eller lign. Tilsæt hakket løg, hakket hvidløg, tern af peberfrugt og basilikum. Lad det svitse nogle min. før tomatpuré og fløde tilsættes. Lad retten koge igennem, smag til og lad det afkøle lidt.

Rul dejen ud og læg den i bunden af en smurt tærteform. Pisk æggene sammen og rør dem i fyldet. Fordel det på tærtebunden, lav et gitterlåg med dejresterne og sæt tærten i ovnen ved 200 grader i ca. 25 min.

Tips:

Serveres evt. med flute og salat eller tomatsalat





karakterer:
Opskriften er vist 28644 gange,
og udskrevet 715 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-01-24 18:42:11
Dejen driller mig, kan ikke rulle den ud uden den går i stykker.

  -   2005-01-01 01:01:01
Fløden kan sagtens erstattes af mælk. Og prøv at tilsætte lidt karry i stedet for basilikum, det smager rigtig godt.