Brunkål uden sukker
Hovedingrediens : Kål - Hvidkål Indsendt af : gismo Indsendt : Red : |
|
|
Kålen snittes fint på. Bacon skæres i ½ cm. tykke skiver og brunes i en stor gryde. Tages op af gryden efterhånden. Når alt bacon er brunet, kommes den fintsnittede kål i gryden og brunes lidt efter lidt, til den falder sammen.
Når kålen er vendt i fedtet fra flæsket, tilsættes flæskeskiverne igen. Det er ikke nødvendigt at tilsætte væske, da der kommer nok fra kål og flæsk. Retten mørner under låg 2-3 timer. Når alt er mørt smages til med salt og peber. Der kan evt. tilsættes lidt kulør, hvis kålen ikke er brun nok. Tips: Serveres med groft brød. |
|
Opskriften er vist 42228 gange,
og udskrevet 726 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (35 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2020-08-28 12:20:45 det hedder så SNBURREKÅL ... der hvor jeg kommer fra :) smager såå godt anonym - 2019-01-26 09:40:03 Brunkål: er sukkerglaseret/karameliseret kål! ikke svitset/branket kål med eller uden sovsekulør. Smelt ca 50 g sukker til det er gyldent, tilsæt ca 50 g flydende becel eller andet fedtstof, tilsæt 4 spsk sukrin gold. Vend fintsnittet kål af et mellemstort hvidkålshoved heri indtil kålen afgiver væske. Læg medister, baconsnitte og evt. et stykke svinekam heri så det bliver pakket ind i kålen. Lad det hele simre under låg i 3-4 timer. Vend det hele undervejs. Smag til med salt og peber. Server med almindelige kartøfler eller rugbrød til. Der er rigeligt til 6 personer. Det meste af sukkeret er i væsken så spar på den hilsen en langelænder Heidi Andreasen - 2017-11-12 19:00:39 Lige nøjagtigt sådan laves brunkål , manglen på sukker har inget at gøre med diabetet uden smag . SÅDAN grmicha - 2015-12-20 16:05:21 Ja sådan skal brunkål laves, og det er ikke fordi jeg er diabetiker, for det er jeg ikke, men sådan lavede min mormor altid brunkål og den blev altid brun uden sukker og kulør. Heidi - 2015-12-03 19:06:19 Det er precis sådan brunkål ska väre UDEN sukker gismo - 2009-09-21 12:00:24 hvad i alverden er der i vejen med bacon. svinekam og især honning har da slet intet med brunkål. Erfaren diabetiker - 2008-10-20 19:54:06 Godt nok er der ingen sukker i denne opskrift; men hvis du er diabetiker, bør du ikke spise den pga. det høje fedtindhold. Faktisk er fedt langt farligere for diabetikere end sukker. Hvis man udskifter bacon med hamburgryg, bibeholder man den røgede smag og undgår alt fedtet. I øvrigt er den lille mængde sukker, som man normalt bruger i brunkål, helt OK for en diabetiker. bfj - 2007-01-23 12:35:13 hvis kålen koger med sødestof sammen med svinemørbrad og brunes med kulør spares der også fedt Kuhrt - 2005-01-01 01:01:01 Brug et stykke magert svinekam og lidt honning,bacon har jo ikke noget med brunkål at gøre woodman - 2005-01-01 01:01:01 tag et eller to store løg og stik 10 hele tørrede nelliker i hver det giver en mere "gammeldags " smag |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne