Hvid labskovs gammeldags
Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød Indsendt af : gismo Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skær kødet i tern og læg det i en sigte og overhæld det med kogende vand.
Kom lidt smørklatter i bunden af en stor gryde, og derefter skiftevis løg og kartofler i skiver, og kødterninger i lag. Indimellem lægges salt, peber og laurbærblade. Til sidst hældes kogende bouillon over og med en gaffel, hjælpes det ned til bunden. Måske skal der mere væde til, men væden skal kun lige skimtes. Under låg småkoger det hele, til alt er mørt. Hvis kødet er velhængt, skal retten koge ca. 1 time, ellers længere. Tips: Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump. |
|
Opskriften er vist 193713 gange,
og udskrevet 9261 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.7 (66 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2021-10-18 15:49:21 Kalvekød kan bruges men jeg vil foretrække oksekød til denne ret Dorthe larsen - 2021-10-14 17:09:55 Kan jeg lave labskovs af skære kalvekød Per - 2020-05-12 21:07:02 Labskovs kan fint laves dagen før, den kan være lidt svært at varme op i gryde på komfuret da den er grødagtig, men det kan lade sig gøre men tag dig tid til det karen margrethe - 2020-01-28 00:26:19 Kan man lave skipperlabskovs dagen før, ingensvarer på det Per - 2019-01-11 09:45:47 kan man lave skipperlabskovs dagen før Kokken - 2014-12-05 15:35:59 Skipperlabsskobs er sprængt kød (saltet kød) hvor labskobs er usaltet kød, den er nem og huske ved skipper er sprængt kød som på skibende i gamle dage ! fantastisk mande ret ! Peter - 2014-11-01 15:05:33 Der er da vist gået børnehave i det. Vær dog seriøs ! Plet - 2013-02-01 13:36:16 Kan det dog ikke være ligemeget hvordan rettes staves. Lær at lave mad i stedet for at tænke på stavemåden hvis det er det eneste du har at gå op i. AJ - 2012-09-27 18:24:57 Jeg kender retten som Skipper labskovs. Har fået den meget i min barndom, men har dog aldrig selv lavet retten. Men hjemme hos os har vi altid fået den med hele peberkorn i og så drysser vi altid hakket persille og purløg ovenpå i forholdet 1:1:-) Smager mega godt! Jørgen - 2011-09-27 15:58:48 Hallo - Søren har da ret - jeg ledte faktisk efter lobescoves og undrede mig over, at opskriften stod under labskovs. Inge V. - 2010-08-07 18:23:42 Til Lene, Som Anni skriver, hælder man kogende vand over kødet for at smag og saft forbliver i kødet. Hvis du ikke hælder kogende vand over kødet, trækker kødsaften ud i retten og giver den en grå og kedelig farve. Smagen er den samme, men retten ser ikke så lækker ud. anonym - 2010-07-03 11:17:00 Søren hvis du ikke har nogle forslag så lad være med dumme kommentarer. hvis man ved havd det er kan det være fløjtende ligeglad med om det staves på den ene eller anden måde. hvis jeg så ordet lobeskoves som du skriver ville jeg ikke ane hvad det var for noget. kom med nogle kommentarer i stedet for ævl eller er det måske for at gøre dig bemærket. Anni Wacht - 2010-04-10 12:19:33 Lene, hvis du vil beholde smag og saft i kødet skal der kogende vand ved. Hvis du vil have smag og kraft i f.eks. suppe, skal du sætte kødet over i koldt vand og koge langsomt op. lene - 2009-02-04 11:13:08 hvorfor skal man hælde kogende vand over kødet ??? anonym - 2009-01-20 17:15:11 Det brænder da ikke på, når der væske ved. plet - 2009-01-19 13:01:19 rigtig lækker ret og til hanne: hvis du ikke kommer et par klatter smør/margarine i bunden brænder det fast i gryden. du kan også bare smøre gryden med lidt smør/margarine. lotte - 2008-09-08 13:51:52 Det er dejligt med purløg på chilimis - 2008-02-12 01:00:46 jeg plejer at bruge hele peberkorn, samt bov, som så simre 2-3 timer, ikke smør i, samt salt i til sidst, ja herlig ret med rugbrød og pesille på toppen. uden rødbeder ingen fest!! Bagekartofler er super i retten! monse - 2008-02-11 18:43:52 Der skal serveres rugbrød til. En klat kold smør på toppen med hakket kold persille, dertil en kraftig mørk ale. Hanne - 2008-02-11 16:55:03 Der skal IKKE smør i retten, ikke før maden serveres. Kartoflerne, skal være i store stykker. Eigil - 2007-10-23 15:09:23 Ser lækker ud,håber det smager godt. kis r. - 2005-01-01 01:01:01 det er også lækkert med fint hakket purløg og groft rugbrød søren jørgensen - 2005-01-01 01:01:01 den korrekte stavning er lobescoves og er vertion af Irish stew (den hvide) Den gamle husmor - 2005-01-01 01:01:01 Ja Leif, det er Labskovs, men skal det være helt rigtigt, er det kartoffeltern og IKKE skiver ;o) jakobkok - 2005-01-01 01:01:01 korekt fuhr.der skal ikke salt i før til sidst,når man smager den til,og kart.pulver findes ikke!! Vibeke - 2005-01-01 01:01:01 Kom altid salt i tilsidst da kartoffelmosen ellers bliver " sej ". Ruth - 2005-01-01 01:01:01 Det er rigtig god solid mad Herdis - 2005-01-01 01:01:01 Ingen kartoffelmospulver uha fuhr - 2005-01-01 01:01:01 Kartoffelmospulver?? FY!! fuhr - 2005-01-01 01:01:01 Jeg mener ikke, der skal salt i fra start. kartofler koger bedre ud uden salt, som kan tilsættes tilsidst Lars - 2005-01-01 01:01:01 HUSK Sus! - man bruger ikke kartoffelmos pulver - til noget som helst. ;o) Sus - 2005-01-01 01:01:01 Hvis labskovsen ikke er tyk nok,hjælper det at tilsætte lidt kartoffelmospulver. anonym - 2005-01-01 01:01:01 er det labskovs ??? Leif Drostbo - 2005-01-01 01:01:01 Det er bare herligt Lise - 2005-01-01 01:01:01 Husk - masser af friskkværnet sort peber og gode syltede rødbeder. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne