Kartoffelæggekage i ovn

Kartoffelæggekage i ovn, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Æggekage

Hovedingrediens : Æg - Hønseæg

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : gismo

Indsendt :      Red :
Kartoffelæggekage i ovn, billede 4 Kartoffelæggekage i ovn, billede 1 Kartoffelæggekage i ovn, billede 2 Kartoffelæggekage i ovn, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 gram Bacon i tern
1 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
600 gram Kogte kolde kartofler
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
10 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
3 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
1 bdt. Purløg, frisk 1 bundt purløg vejer ca. 100 gram
   
Opskrift:
Rist bacontern sprøde på en pande. Tilsæt finhakket løg og kartoffeltern. Lad det sautere lidt og hæld det i et smurt ovnfast fad.

Pisk æggene godt sammen med fløde, salt og peber. Hæld æggemassen over kartoflerne.

Bages ved 175 grader C. alm. ovn 40-45 minutter.

Drys med finskåret purløg og giv brød til.





karakterer:
Opskriften er vist 313014 gange,
og udskrevet 6746 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (74 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 15404 (3667 kcal)
KJ pr. Pers. 3851 (916 kcal)
Vægt ialt 2250 gram
Vægt pr. Pers. 562 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 684 KJ (163 kcal)
Protein 7.7 gram
Fedt 12.1 gram
Kulhydrat 6.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-11-19 12:46:05
kan man bruge mælk istedet for fløde- da det er nogo herhjemme

  -   2017-02-05 15:10:04
Hvis fadet er forvarmet til 175 grader sammen med ovn, så passer det fint med 25 min.

  -   2014-07-10 17:31:38
Vil sige at 20-25 minutter ikke er nok på 175grader. Min var stadig flydende dér! Gav den istedet 35 minutter og den var perfekt :0)

  -   2013-11-02 10:12:06
Til Julie Jeg ville ikke forsøge mig med at fryse den ned, du skal bare bruge et mindre fad og halvere retten så har du til aftensmad og frokost :) det ville jeg ha gjort ;)

  -   2013-09-21 18:23:25
Høj flot og lysebrun æggekage efter 25 min. Desværre ret flydende under den brune skal, så den blev desværre til en omgang scrambled egg på panden.

  -   2013-04-20 17:16:25
jeg er alene så jeg ville høre om man kan fryse den ned ?..

  -   2012-01-06 17:09:19
Nu har vi prøvet denne opskrift 2 gange, begge med stor succes - den er simpel, men utroligt velsmagende! Opskriften blev fulgt slavisk.

  -   2012-01-04 08:37:06
3/1-12 Den er god. Brugte ristede peberfrugtstrimler i stedet for purløg.

  -   2009-10-21 18:44:14
Skøn æggekage. Jeg tilsatte nogle pølser og pyntede med skiver af tomater. Go til frokostmadpakken dagen efter.

  -   2005-01-01 01:01:01
mætter godt og er nem at lave

  -   2005-01-01 01:01:01
det er bl.a. en alletiders idè til en gang "skrup af mad", for man kan lave dden i forvejen og varme den i ovnen ud på natten.