Brunsviger

Brunsviger, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : gismo

Indsendt :      Red :
Brunsviger, billede 4 Brunsviger, billede 1 Brunsviger, billede 2 Brunsviger, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
2.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Gær, frisk
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Fyld:
150 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
150 gram Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
   
Opskrift:
Lun mælken og rør gæren ud heri. Bland de øvrige ingredienser i. Slå dejen godt sammen til den er blank og smidig. Bred dejen ud i en smurt bradepande (større end 25 x 30 cm.), da dejen hæver meget. Stil den til hævning et lunt sted ca. 20 minutter.

Fyld:
Smelt smørret og tilsæt farin. Giv massen et opkog under omrøring. Lav nogle fordybninger i gærdejen med en ske, og fordel fyldet over.

Bag kagen midt i ovnen ca. 25 minutter ved 200 grader C alm. ovn.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Brunsviger

karakterer:
Opskriften er vist 121693 gange,
og udskrevet 3512 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (56 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 19519 (4647 kcal)
KJ pr. Pers. 1626 (387 kcal)
Vægt ialt 1366 gram
Vægt pr. Pers. 113 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1428 KJ (340 kcal)
Protein 5.8 gram
Fedt 17.2 gram
Kulhydrat 41.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-12-27 14:33:57
Kan men bruge røremaskine til gærdejen ?

  -   2014-02-02 07:02:48
hvordan undgår I at fyldet falder til bunden??? rigtig lækker ellers

  -   2012-10-17 13:12:08
Super god kag, den er nem at bage :)

  -   2011-11-11 17:28:37
Det er min foretrukne opskrift, den er super nem og smager dejligt. Tilføj lidt kardemomme, det er lige prikken over i'et! :)

  -   2010-08-02 12:36:18
Den ser god ud den vil jeg da helt klart prøve at bage. men jeg tror altså bare at jeg laver hullerne i dejen med fingrene. det kan i jo også gøre, hvis de ikke skal være så dybe, det skal mine huller nemlig ikke. held og lykke med at bage den, håber at i kan bruge mine råd.

  -   2010-05-25 17:15:13
ser god ud, laver den nu

  -   2009-09-12 12:00:50
Bradepanden til vores ovn er 33x38 og den passer fint til denne portion dej, det kan være lidt svært at få bredt dejen ud i første omgang, men prøv evt, at gøre fingerne vøde, så hænger dejen ikke så meget i. Dejen hæver ret meget så dejen skal lægges tyndt ud.

  -   2005-01-01 01:01:01
prøv med en skefuld flødeskum ovenpå .. Det smager fantastisk..!

  -   2005-01-01 01:01:01
God kage, men lav dobbelt fyld.(kun til sukkergrise)

  -   2005-01-01 01:01:01
rigitg god kage : )

  -   2005-01-01 01:01:01
meget god kage den er ssssssååååå god

  -   2005-01-01 01:01:01
en alm. ovnbradepande er for stor ellers en god kage :-)

  -   2005-01-01 01:01:01
undlad æg, så bliver dejen mere luftig

  -   2005-01-01 01:01:01
Alletiders kage