Surdej til rugbrød

Surdej til rugbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Brød 1 Brød
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Rugbrød

Hovedingrediens : Mel - Rugmel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt af : gismo

Indsendt :     
Surdej til rugbrød, billede 4 Surdej til rugbrød, billede 1 Surdej til rugbrød, billede 2 Surdej til rugbrød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
5 gram Gær, frisk
   
2 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
100 gram Rugmel, groft 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Gæren skal ligge 1-2 døgn ved stuetemperatur inden brug.

Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt rugmel og salt. Hæld den i en høj, slank beholder og lad den stå tildækket med låg eller alufolie ved stuetemperatur, gerne lidt varmere i 48-60 timer.

Surdejen skal skifte farve til lys gylden.





karakterer:
Opskriften er vist 65744 gange,
og udskrevet 2279 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 1435 (341 kcal)
KJ pr. Brød 1435 (341 kcal)
Vægt ialt 309 gram
Vægt pr. Brød 309 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 464 KJ (110 kcal)
Protein 3.0 gram
Fedt 0.8 gram
Kulhydrat 25.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-11-10 17:01:20
Hvordan ved man om surdejen er klar til brug ?

  -   2010-03-21 21:54:31
dt er ikke en rigtig surdejs opskrift

  -   2009-11-07 21:24:00
Du skulle kunne bruge surdejen til de rugbrød hvor der skal bruges surdej. Du skal bruge stører skål en jeg har gjort på billedet da surdejen hæver kraftigt i starten.

  -   2005-01-01 01:01:01
kan jeg bruge denne surdej til alle rugbrød opskrifter