Surdej til rugbrød
Hovedingrediens : Mel - Rugmel Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt af : gismo Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Gæren skal ligge 1-2 døgn ved stuetemperatur inden brug.
Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt rugmel og salt. Hæld den i en høj, slank beholder og lad den stå tildækket med låg eller alufolie ved stuetemperatur, gerne lidt varmere i 48-60 timer. Surdejen skal skifte farve til lys gylden. |
|
Opskriften er vist 65744 gange,
og udskrevet 2279 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.3 (8 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2011-11-10 17:01:20 Hvordan ved man om surdejen er klar til brug ? anonym - 2010-03-21 21:54:31 dt er ikke en rigtig surdejs opskrift Per - 2009-11-07 21:24:00 Du skulle kunne bruge surdejen til de rugbrød hvor der skal bruges surdej. Du skal bruge stører skål en jeg har gjort på billedet da surdejen hæver kraftigt i starten. Kristine - 2005-01-01 01:01:01 kan jeg bruge denne surdej til alle rugbrød opskrifter |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne