Skidenæg

Skidenæg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 2 Pers.
FrokostRet : Frokost - Frokostretter

Hovedingrediens : Æg - Hønseæg

HøjtidPåske

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :
Skidenæg, billede 4 Skidenæg, billede 1 Skidenæg, billede 2 Skidenæg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
6 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
40 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
40 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Fiskesennep 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Purløg, frisk 1 bundt purløg vejer ca. 100 gram
   
Opskrift:
Kog æggene til smilende æg (6-7 min). Beregn 1 -2 æg pr. person.

Smelt smørret i en gryde, kom melet i og afkog med den kogende mælk. Tilsæt salt, peber + halvdelen af senneppen og lad sovsen koge igennem. Smag til med mere sennep.

Læg æggene i et varmt fad og hæld saucen over. Drys med purløg eller persille.

Server med rugbrød og smør. Kan også serveres med flæsketerninger.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Skidne æg

karakterer:
Opskriften er vist 140170 gange,
og udskrevet 2853 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (38 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 5828 (1387 kcal)
KJ pr. Pers. 2914 (693 kcal)
Vægt ialt 1032 gram
Vægt pr. Pers. 516 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 564 KJ (134 kcal)
Protein 7.3 gram
Fedt 9.1 gram
Kulhydrat 6.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
muskat kan med succes tilsættes