Marengs (hvide)

Marengs (hvide), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 15 stk.

SmåkagerRet : Småkager - Diverse Småkager

Hovedingrediens : Æg - Hønseæg

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1 æggehvide
50 g.sukker
0.5 tsk.eddike
0.25 tsk.vanille
 
Opskrift:
Æggehviden piskes stiv i en fedtfri skål, med et fedtfri piskeris.

Halvdelen af sukkeret drysses i, mens man stadig pisker.

Eddiken tilsættes. Marengsdejen piskes igen, til den er tæt og sej.

Resten af sukkeret blandes med vanille, og tilsættes på en gang.

Pladerne smøres med smør, og drysses med mel.

Dejen sættes på pladen i toppe, med to teskeer. Marengs sættes i forvarmet ovn ved 110 grader, og tørres med ovndøren på klem ca. 1 time, til de løsner sig fra pladen.

De afkøles på rist, og gemmes i tætte dåser.

Tips:

15 æggehvider svarer til 4 bageplader med marengs.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Marengs kys

karakterer:
Opskriften er vist 28370 gange,
og udskrevet 654 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (13 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-06-03 12:50:45
Hej Kurt. Det er varmluft

  -   2008-07-16 15:05:12
de er helt vildt gode ;-) jeg laver dem tit prøv dem nu!!

  -   2007-05-01 20:33:35
Når du siger, at der kan bages 2-3 plader på én gang, er det så ved varmluft eller ved alm. varme?

  -   2005-01-01 01:01:01
melis? er det bar hvedemel ?

  -   2005-01-01 01:01:01
Når man måler op til marengs er det en god ide at tage et glas putte æggeviderne i og ved æggevidernes overflade sættes et elstik. Æggeviderne hældes i skålen og sukkeret skal være det dobbelte dvs 2x sukker op til elestikke. så passer pengene( det handler ikke længere om gram eller hvor store æg man har.

  -   2005-01-01 01:01:01
Rigtig god opskrift, prøv at putte almindelig Kakaopulver i! Så er de splinter gode

  -   2005-01-01 01:01:01
Der kan bages 2-3 plader på en gang