Marengs (hvide)
Hovedingrediens : Æg - Hønseæg Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt : Red : |
|
|
Æggehviden piskes stiv i en fedtfri skål, med et fedtfri piskeris.
Halvdelen af sukkeret drysses i, mens man stadig pisker. Eddiken tilsættes. Marengsdejen piskes igen, til den er tæt og sej. Resten af sukkeret blandes med vanille, og tilsættes på en gang. Pladerne smøres med smør, og drysses med mel. Dejen sættes på pladen i toppe, med to teskeer. Marengs sættes i forvarmet ovn ved 110 grader, og tørres med ovndøren på klem ca. 1 time, til de løsner sig fra pladen. De afkøles på rist, og gemmes i tætte dåser. Tips: 15 æggehvider svarer til 4 bageplader med marengs. |
|
Opskriften er vist 28424 gange,
og udskrevet 654 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3 (13 stemmer) |
|
Kommentarer gismo - 2014-06-03 12:50:45 Hej Kurt. Det er varmluft sofie - 2008-07-16 15:05:12 de er helt vildt gode ;-) jeg laver dem tit prøv dem nu!! Kurt - 2007-05-01 20:33:35 Når du siger, at der kan bages 2-3 plader på én gang, er det så ved varmluft eller ved alm. varme? miig - 2005-01-01 01:01:01 melis? er det bar hvedemel ? Nissen - 2005-01-01 01:01:01 Når man måler op til marengs er det en god ide at tage et glas putte æggeviderne i og ved æggevidernes overflade sættes et elstik. Æggeviderne hældes i skålen og sukkeret skal være det dobbelte dvs 2x sukker op til elestikke. så passer pengene( det handler ikke længere om gram eller hvor store æg man har. Jeanutte - 2005-01-01 01:01:01 Rigtig god opskrift, prøv at putte almindelig Kakaopulver i! Så er de splinter gode gismo - 2005-01-01 01:01:01 Der kan bages 2-3 plader på en gang |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne