|
600 |
gram |
Skært kalvekød fedt 11.3%600 gram Skært kalvekød fedt 11.3% Til skært kalvekød kan bruges:
Bov, tykkam eller bryst
|
60 |
gram |
Smør60 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
|
300 |
gram |
Løg, pillet vægt300 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
|
|
|
Salt Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
|
|
Peber Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
|
6 |
dl. |
Bouillonterning, okse6 dl. Bouillonterning, okse 1 bouillonterning vejer ca. 10 gram
|
800 |
gram |
Kartofler, nye800 gram Kartofler, nye
|
1 |
|
Blomkål, rå1 Blomkål, rå 1 mellemstort blomkål vejer ca. 500 gram
|
1 |
|
Spidskål, frisk1 Spidskål, frisk 1 mellemstort spidskål vejer ca. 300 gram.
|
0.5 |
tsk. |
Muskatnød, stødt0.5 tsk. Muskatnød, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7.5 gram
|
250 |
gram |
Friskbælgede ærter250 gram Friskbælgede ærter
|
|
|
|
|
|
friskhakkede krydderurter til pynt:
|
|
|
Persille, frisk Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
|
|
|
Purløg, frisk Purløg, frisk 1 bundt purløg vejer ca. 100 gram
|
|
|
Dild, frisk Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
|
|
|
Kørvel, frisk Kørvel, frisk
|
|
|
|
| |
Skær kødet i terninger, og brun det i gyldent smør. Tag kødet op. Svits de hakkede løg, til de er klare og let gyldne. Læg kødet tilbage i gryden og tilsæt salt, peber og bouillon.
Lad kødet småkoge i alt ca. 1 time til det er mørt.
Gør grøntsagerne i stand. Del blomkålen i buketter og skær spidskålen i grove stykker. Læg kartoflerne i gryden efter ½ times kogning, og blomkål, spidskål samt muskat efter 3/4 times kogning.
Når alt er mørt, blandes ærterne i retten. Lad dem varme igennem inden servering.
Retten serveres i gryden og pyntes med friskhakkede krydderurter.
|