Pandekager med kødfyld

Pandekager med kødfyld, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Madpandekager

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : gismo

Indsendt :      Red :
Pandekager med kødfyld, billede 4 Pandekager med kødfyld, billede 1 Pandekager med kødfyld, billede 2 Pandekager med kødfyld, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Pandekagedej 12 15 stk.
300 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

4.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
6 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
0.75 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
40 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Fedtstof til bagning:
Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Kødfyld:
1 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
50 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
600 gram Oksekød, hakket ca. 16% fedt
300 gram Hvidkål 1 mellem hvidkålshoved vejer ca 2000 gram renset og uden stok.
375 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
0.75 tsk. Paprika
4 spsk. Sojasauce 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
evt. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Til gratinering:
6 spsk. Parmesanost. revet Revet:
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 50 gram
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Pisk smeltet smør og de øvrige ingredienser sammen til en ikke for tyk, klumpfri pandekagedej. Lad dejen hvile mindst ½ time i køleskabet.

Rør dejen igennem og spæd evt. med mere væske, hvis dejen virker meget tyk.

Smelt fedtstoffet til bagningen. Hæld lidt af det smeltede fedtstof på en varm pande. Hæld lidt dej på ved pandeskaftet. Drej panden en omgang, så dejen fordeler sig over hele panden. Bag pandekagerne lysebrune på begge sider. Lad pandekagerne afkøle.


Svits finthakket løg i fedtstoffet, til løgene er klare og let gyldne. Tilsæt det hakkede kød og rør, til kødet har delt sig. Tilsæt fintsnittet hvidkål eller bønnespire, rensede skivede champignon, paprika eller karry og soja. Lad det hele snurre lidt. Tilsæt evt. lidt vand, hvis fyldet virker lidt tørt. Smag til med salt.

Lad fyldet afkøle lidt. Fordel fyldet på pandekagerne. Fold siderne på pandekagerne lidt ind, og tril derefter pandekagerne sammen. Læg dem på sammenføjningen i et smurt ildfast fad.

Drys revet ost over og dryp med smeltet smør. Sæt fadet på ovnristen på øverste rille i ovnen ved 225 grader C. alm. ovn i 10-15 min.

Server pandekagerne i fadet evt. med tomatsalat til.





karakterer:
Opskriften er vist 254168 gange,
og udskrevet 11248 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (145 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 20087 (4782 kcal)
KJ pr. Pers. 5021 (1195 kcal)
Vægt ialt 3008 gram
Vægt pr. Pers. 752 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 667 KJ (158 kcal)
Protein 8.5 gram
Fedt 9.7 gram
Kulhydrat 10.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-11-14 12:52:30
Lige et godt fif, tørret persille og hvidløgsgranult tilføjes dejen det bliver de endnu bedre af.

  -   2013-04-23 08:32:22
Jeg tilsætter bacon, forårsløg/porre. Det er vildt godt :-D

  -   2012-04-16 17:17:33
Det er de absolut bedste pandekager jeg nogensinde har fået :-) SUper nemt og lækkert!

  -   2011-04-20 19:23:30
Den er bare rigtig god men bland lige en regtig god øl i dejen

  -   2010-07-06 16:04:27
Hverken kæresten eller jeg brød os om pandekager og fyld. Pandekagerne var for melede, og fyldet smagte generelt bare af soya.

  -   2010-04-02 19:46:15
pandekagerne var super gode men kødfyldet kunne hverken mig eller min mand lide, det smagte helt forfærdeligt.

  -   2010-03-27 08:21:59
Ann Catrin du kan godt i en snæver vending bruge de købte pandekager ;-D. De skal være lune inden du pakker fyldet I. Mvh. Lise

  -   2009-11-25 10:46:06
Dejlig ret; nem at lave, det tager dog lang tid at bage pandekagerne.

  -   2008-10-26 11:30:02
rigtig god!, brugte den til en fremlæggelse:)

  -   2007-11-16 17:23:15
De var bare sååå lækre, men kan anbefale at få kartoffelmos det, guf guf

  -   2007-07-08 16:17:41
Uden hvidkål, så er den perfekt :)

  -   2007-02-10 10:17:01
Rigtig god ret

  -   2007-01-16 21:12:07
Hvor mange kokkehuer må jeg gi? Perfekt perfekt... MuMs....

  -   2005-01-01 01:01:01
Rigtig god. Familien var vilde med denne ret. Skal snart have det igen ;-)

  -   2005-01-01 01:01:01
Det er en utrolig nem opskrift og så er den god og det smager forrygende godt, dette her kan jeg godt anbefale andre og prøve.

  -   2005-01-01 01:01:01
uhm den var rigtig god : D

  -   2005-01-01 01:01:01
Go' og nem. Rettelse: VIRKELIG go' og nem.

  -   2005-01-01 01:01:01
De er bare GODE TAK

  -   2005-01-01 01:01:01
Nemme at lave også mætter de helt vildt :-)

  -   2005-01-01 01:01:01
Den er bare rigtig god og nem at lave :D højst karakter selfølgelig