Farserede peberfrugter

Farserede peberfrugter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Drivhus Grønsager - Peberfrugt

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : gismo

Indsendt :      Red :
Farserede peberfrugter, billede 4 Farserede peberfrugter, billede 1 Farserede peberfrugter, billede 2 Farserede peberfrugter, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
5 peberfrugter
 
 Fyld:
400 g.hakket oksekød
1 æg
1 spsk.vand
2 spsk.groftrevet løg
1 fedhvidløg
250 g.champignon
 salt
 peber
 
 
2 spsk.rasp
25 g.smør
1 ds.hakkede tomater
 
Opskrift:
Skær en skive af hver peberfrugt, hvor stilken har siddet. Fjern kerner og skillevægge. Skær en meget tynd skive af den anden ende af peberfrugterne, ca. 2 mm. så frugten kan stå.

Ælt det hakkede kød med æg, vand, løg, knust hvidløg, grofthakkede champignoner, salt og peber. Fordel farsen i peberfrugterne og tryk det godt ned i hjørnerne. Der skal være så meget fars i peber-frugterne, at det ender i en top.

Drys rasp på kødet og læg en smørklat på hver. Sæt peberfrugterne i et smurt ildfast fad. Skær tomaterne i mindre stykker, og hæld dem med væsken uden om peberfrugterne. Drys salt og peber over.

Sæt fadet på ovnristen midt i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ¾-1 time. Dryp af og til med tomatsaften.

Serveres evt. med flute.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Farserede peberfrugter

karakterer:
Opskriften er vist 180919 gange,
og udskrevet 4365 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (40 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-08-23 20:17:57
Jeg var skuffet syns det smagte elendigt både peberfrugt og oksekød var spildt følte jeg. Ingen i familien var særlig pjattede med det, men man må jo prøve noget nyt men spild af tid var det

  -   2017-07-10 19:19:58
Ok så er det prøvet. Beklager men spild af god oksefars og peberfrugter. Ingen i familien var på nogen måde imponeret. Holder mig til min egen opskrift hvor jeg laver en frikadellefars, udhuler 4 tomater og blander tomatindmad i farsen. Kommer farsen i tomaterne og resten i peberfrugter. Laver et låg af bacon og så i ovnen.

  -   2017-07-10 18:13:46
Altid spændende at følge andres opskrifter. Retten er nu i ovnen. Jeg har dog måtte sande at selv om jeg brugte 500 gram oksefars, var der lige akkurat kun nok til 3 peberfrugter i mellemstørrelse, så det var lidt et kiks. Havde jeg kun brugt 400 gram fars ville der ikke have været nok til de tre peberfrugter, jeg nu har i ovnen. Jeg overvejer ris istedet for flutes.

  -   2014-05-28 13:35:58
Overraskende god opskrift! - Jeg gav den lige lidt mere hvidløg og krydrede med basilikum (tørret og pulveriseret); men det er bare mig, som elsker basilikum!

  -   2014-05-06 18:43:14
Tilføj Herbes de Provence i tomaterne

  -   2009-11-27 18:45:29
Vi syntes at de var smagsløse. Det er ikke noget jeg vil lave igen. Jeg vil give 4 i karekter.

  -   2007-06-18 19:37:09
Rigtig lækkert,men tilføj nogle flere krydderier. Lidt "tam" kun med S/P synes jeg.

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg anvendte 4 meget sstore peberfrugter, 800 g hk. ox/svin, 2 æg, 2 stk. kinesiske hvidløg (der er "et stort fed"), 2 stk. hk. løg, 1 stk. reven muskatnød, 1 ds. tomater krydret med peber, basilikum og oregano samt en stor håndfuld majs. På toppen dryssede jeg med rasp. 5 min. før de var endelig færdige, dryssede jeg med rund hånd frisk revet parmesan. Dertil serverede jeg en tomatsalat, overhældt med hakket løg og hvidløg samt et godt flute. Jeg hakker altid mine hvidlløg i hånden - anvender ALDRIG hvidløgpresser. Den fulde smag af selve hvidløget kommer frem, og vi gourmet'er "dufter" ikke dagen derpå. Kan virkelig anbefales. Tager ingen tid. Medens maden tilberedes i ovnen, og spreder herlig duft i køkkenet, er der rigelig tid, til alle de sysler der nu en gang skal gøres. Lad fantasien spille - og du har med denne simple og billige ret, alle kort på hånden for en succesfuld middag og aften. Jeg giver ovennævnte "grundopskrift" karakteren 9 - for den er rigtig god at bygge videre på.