Tournedos bearnaise
Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad øvrigt Indsendt af : gismo Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Begynd med saucen da den tager længst tid.
Hæld bearnaiseessens og estragoneddike i en kasserolle, som placeres over et vandbad, hvorefter æggeblommerne piskes i. Fortsæt med at piske, til sovsen er blevet jævn og cremet. Det klarede smør tilsættes under stadig ompiskning. Smag sovsen til med estragoneddike, salt og peber. Til sidst tilsættes finthakket estragon. En bearnaisesauce skal aldrig være rigtig varm, da det kan få den til at skille. Bank bøfferne let med hånden og ombind hver bøf med 1 skive bacon, brug evt. en tandstikker. Gnid en tykbundet pande med olie, og opvarm den. Aftør bøfferne med køkkenrulle. Vend bøfferne hastigt på en glohed pande og tag dem af panden. Aftør panden med køkkenrulle. Brun smørret og steg bøfferne 2½ - 4 min. på hver side, afhængig af tykkelse, og hvor rødt man ønsker kødet. Drys salt og peber på under stegningen. Anret bøfferne på et varmt fad, og hæld stegeskyen over. Server straks med f.eks. pommes frites, ærter og bearnaisesovs. |
|
Opskriften er vist 239468 gange,
og udskrevet 5973 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (76 stemmer) |
|
Kommentarer eik - 2014-11-16 19:04:08 ik så ringe enda. Har givet et 10 tal. Den var fin med ovnbagte kartofler, flyte, grønne bønner, whiskysauce og hvidløgssmør anonym - 2012-12-31 18:47:01 Det er alt for meget estragoneddike til bearnaise sovsen. Nøjes med 10 ml (0,1 dl) til at starte med, og smag så til bagefter. Carsten - 2010-06-24 18:47:05 Alt andet lige så er tilbehøret jo klassisk som her. Sådan skal det være til denne ret. Fint med andre forslag, men så bliver det jo ikke en tournedos bearnaise. Fritterne kunne jo være hjemmelavet, ærterne friske og saucen selvfølgelig også selvlavet. God sommer til alle..... Soc - 2009-10-27 00:39:24 Det er edderdulme synd at servere en lækker tournedous af oksemørbrad og hjemmelavet bearnaise med frostposefritter og ærter... Per - 2009-03-25 14:44:13 Der findes jo mange muligheder for at variere tilbehøret, her har vi valgt det traditionelle tilbehør til en tournedos bernaise, og det vigtigste for mig ved opskriften her er selve tournedosen. Men jeg syntes det er ok at kommentere med andet tilbehør, kom gerne med flere. Hobby-kokken - 2009-03-22 15:07:46 Hej Per God opskrift, men blev skuffet over at se hvad du har brugt som tilbehør ! Det er vel ikke en pizzaria bestilling ? Mener bare at når man bruger noget så godt som Okse-Mørbrad, så gælder det om ligeledes at have lækkert tilbehør ! Jeg ville feks lave bagte rodfrugter i fad (el. evt. hasselbagte kartofler) og en lækker rustik salat til ! Sovsen kunne også let skiftes ud med evt. rødvinssauce , paprikasauce etc undskyld men kunne ikke lade være med at kommenterer med venlig hilsen hobby-kokken Per - 2009-03-09 08:06:39 Bearnaisesovsen skal helst dobles op, ellers er den meget svær at lave pga. portionsstørelsen. BetinaD - 2008-12-05 11:43:39 Lyder som en rigtig god stegemetode, da de oftest bliver brankede udenpå og rå indeni. Den skal jeg prøve i aften !! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne