Lammelevermousse med tomatcoulis

Lammelevermousse med tomatcoulis, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

ForretterRet : Forretter - Mousse

Hovedingrediens : Lammekød - Lammelever

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
250 g.lammelever
2.5 dl.piskefløde
2.5 dl.mælk
2 æg
2 fedhvidløg
2-3 stilkepersille estragon
 salt
 
 Coulis:
8 tomater
2 spsk.tomatpure
2 spsk.vineddike
1 dl.olivenolie
 salt
 friskkværnet peber
 
Opskrift:
De to fed hvidløg blancheres to gange kort i kogende vand.

Leveren pureres sammen med æg, fløde, mælk og hvidløg ( det gøres nemmest e en blender eller foodprossor). Smages til med salt og hviler i køleskabet natten over.

Persille og estragon blancheres et øjeblik i kogende vand, hakkes og vendes i moussen. Den fyldes på små, smurte portionsforme og bages i vandbad ved 160 grader i 30 min. Afkøles.

Coulis:
Tomaterne blancheres, og skind og kerner fjernes. De hakkes fint med en kniv. Vineddike og tomatpure piskes sammen og blandes med tomatkødet. Olien tilsættes dråbevis under piskning. Smages til med salt og peber.

Anretning:
Portionstallerknerne dækkes med coulis, og fine skiver af levermousse lægges midt på tallerkenen.





karakterer:
Opskriften er vist 11838 gange,
og udskrevet 290 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu