Inbagt mørbrad

Inbagt mørbrad, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad Hel

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Indsendt :     
Inbagt mørbrad, billede 4 Inbagt mørbrad, billede 1 Inbagt mørbrad, billede 2 Inbagt mørbrad, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 butterdej, plader
1 svinemørbrad
 
 Fars:
400 g.hakket svinekød
2 spsk.hvedemel
1 æg
1 løg
200 g.champignon
1 fedhvidløg
1 tsk.paprika
1 tsk.salt
 peber
 
 Pensling:
1 sammenpisket æg
 
Opskrift:
Butterdej tøs op.

Sener og hinder skæres af mørbraden. Herefter brunes den på pande i olie. Den krydres med salt og peber. Mørbraden lægges til afkøling.

Farsen røres sammen med mel, æg, finthakket løg, knust hvidløg, paprika, salt og peber.
Champignon rensen og snittes i fine tern som svitses på pande. Herefter køles de let af inden de tilsættes farsen.

Butterdejen rulles sammen til en plade på ca. 30x40 cm. Halvdelen af farsen kommes midt på butterdejspladen. Mørbraden kommes ovenpå, og resten af farsen pakkes omkring mørbraden. Kanterne pensles med æg. Butterdejen lukkes ind over fars og mørbrad, så der dannes en pakke.

Pakken lægges med samlingen nedad i et smurt ildfast fad eller en smurt bradepande. Pensles herefter med æg.

Bages i ovn ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 1 time.

Kan f.eks. serveres med flødekartofler og en god salat.

Tips:

Overskydende butterdej kan skæres i strimler eller mønstre og bruges til at pynte pakken med.





karakterer:
Opskriften er vist 47546 gange,
og udskrevet 2049 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.1    (30 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-09-09 10:53:45
Fantastisk ret både for store og små. Jeg laver den tit. Jeg kom nogle bacon skiver oven på farse, og unlod at pensle med æg. Det smagte himmelsk med fløde kartofler, og tomatsalat til.

  -   2008-01-13 16:47:21
Næste gang så vil jeg svitse løgene med sammen med champignonerne, de smagte lidt for rå.

  -   2005-01-01 01:01:01
Den absolut bedste mørbrad nogensinde, prøv selv :-)