Fedtfattig gulerodskage

Fedtfattig gulerodskage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Springformkage

Hovedingrediens : Rodfrugter - Gulerødder

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Fedtfattig gulerodskage, billede 4 Fedtfattig gulerodskage, billede 1 Fedtfattig gulerodskage, billede 2 Fedtfattig gulerodskage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
200 gram Rørsukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
200 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
1 tsk. Kardemomme, stødt
300 gram Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
   
1 dl. Minimælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Gulerødderne skrælles og rives.

Æggene piskes luftige med sukker (sødemiddel) og vanillesukker.

Mel, bagepulver og krydderier vendes i æggemassen sammen med gulerødderne.

Tilsæt mælk til dejen indtil den er tilpas flydende.

Dejen fyldes i en smurt springform ca. 20 cm i diameter og bages i 30-40 minutter ved 175 grader C. alm. ovn.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Fedtfattig gulerodskage

karakterer:
Opskriften er vist 214742 gange,
og udskrevet 5360 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (81 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 8283 (1972 kcal)
KJ pr. Pers. 1035 (246 kcal)
Vægt ialt 1026 gram
Vægt pr. Pers. 128 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 806 KJ (192 kcal)
Protein 5.2 gram
Fedt 2.5 gram
Kulhydrat 37.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-07-31 19:54:13
Syntes at denne kage er mega god!

  -   2019-05-22 16:22:53
Hvis du klikker på næringsberegning kan du se hvad der er beregnet pr. person

  -   2019-05-22 15:55:52
Hej. Jeg vil gerne finde ud af hvor mange kalorier der er i et stykke. Du nogen det?

  -   2018-05-19 22:17:02
super lækkert kage og så uden fedtstof

  -   2017-06-24 21:25:00
Den er for vild, jeg tilsætter rosiner og en banan, i dag også nødder, den er et stort hit her hos mig ;)

  -   2016-05-16 12:58:39
Den er for sødt til os. Vi vil prøve og bage den igen med mindre rørsukker i og mere gulerødder.

  -   2014-10-17 12:18:27
Ser lækker ud kan ikke vente

  -   2014-03-12 15:40:17
Simpelt hen utroligt.. Skøn, vidundelig, herlig, smuk, smagfuld, blød, saftig gulrodskage der står selvstændigt også uden diverse creme eller ekstra fyld. Fryd!

  -   2014-02-15 23:03:15
Den smager bare fantastisk, jeg fugte rådet med at lave mandler til mel og erstatte med 50 g hvedemel. Det giver lidt flere kalorier men smager fantastisk. Brugte ikke vanilliesukker men pulver. Jeg kom Philadelphia Light blandet med appelsinsaft og flormelis ovenpå

  -   2013-04-17 19:54:49
skal snart bage den. Gæder mig:)

  -   2013-02-11 13:25:47
dybt skuffet over kagen.. ingen smag og total tør.

  -   2012-05-28 12:07:01
Jeg kom også revet æble i og mørk chokolade, så fordelte jeg i muffinsforme istedet (nemmere at spise for børnene), det blev bare super.

  -   2012-02-08 14:37:11
Hold nu OP en LÆKKER kage! Virkelig et hit! Jeg blev lidt nødsaget til at lave et par modifikationer, først fordi jeg ikke havde så meget hvedemel, som jeg troede, jeg havde. Jeg havde kun ca. 130g. Men så havde jeg en pose hasselnødder, så jeg tog ca. 70g af dem og malede dem til nøddemel og spædede op med det - IKKE nogen dårlig ide, haps det smager godt! Jeg havde også kun lige knapt en teske bagepulver tilbage, så jeg gav den en stor teske natron oveni - den er fint hævet og lækker og svampet. Jeg gav den faktisk en ekstra gulerod, måske kan det også have været med til at den blev lækker og svampet? Desuden tilføjede jeg noget flødeostglasur, da jeg havde noget flødeost, der skulle bruges. Flødeosten har jeg faktisk SELV lavet ved at dræne 1L yoghurt natural med 0,5% fedt i ca. 2 døgn, så får den konsistens som flødeost, men er jo ekstrem fedtfattig. Det blandede jeg op med et par spsk. flormelis (til jeg syntes, det var tilpas sødt) og tilsatte lidt syre i form af lidt appelsin- og citronsaft. Jeg kom et tykt lag på kagen, og det smager bare himmelsk! Det bliver ikke sidste gang, jeg bager den! Tak for tippet :o)

  -   2011-11-18 16:21:12
Kagen var absolut ikke tør meget blød og luftig, hvis den er for tør har man ikke tilsat nok væske eller bagt den for meget, det er en kage man spiser med rimelig samvittighed (uden fedtstof) JAY! smager af de krydderier den er krydret med... kagen er ikke en man ikke kan undvære men en rigtig god kage til den søde tand på arb og så tager den ingen tid at lave 9 points herfra :)

  -   2011-07-02 20:59:16
Der er kun 1103 kcal i den hel kage hvis man bruger sødemiddel i stedet for sukker :)

  -   2011-04-23 13:17:39
Tror jeg laver den idag! Keder mig lidt,- godt at kagen har fået gode kommentarer, og er glad for at folk syntes den er god! (-: Det giver mig lyst til at lave den!- Ha' en god påske alle sammen!:-D -Håber alt godt fremover for jer!..

  -   2010-11-16 14:06:14
Kagen smager rigtig godt, og den har en god struktur. Der er jo ganske få kcal i og man kan også erstatte mælken med vand.. Dejlig kage!

  -   2010-04-20 19:05:44
En helt fantastisk kage! Jeg bagte den i en stor bradepande, men kun dobbelt portion. Den hævede dog fint, så der blev til 30 fine stykker. Den smagte bare vidunderligt, skønt at der ikke skal smør i. Jeg læste på de andre kommentarer at den manglede smag, så jeg puttede i alt 3½ tsk. kanel og 3 tsk. kardemomme i. Det blev bare super, kan varmt anbefales!

  -   2010-04-20 10:05:41
Hej - Jeg har lavet kagen med 100 g rugmel og 100 g hvedemel og brugt 400 g gulerødder. Jeg har også tilsat 70 g rosiner + 2 ekstra tsk kanel samt lidt stødt ingefær. På grund af rugmelen har jeg tilsat ½ tsk salt. Det blev et hit!

  -   2010-04-17 14:11:26
Kagen dufter ud i hule huset!! Den smager utrolig godt, og er samtidig let.

  -   2010-04-16 12:38:07
Jeg skal lave denne her kage til ca. 25 børn... Vil helst lave den i en bradepande, den er ca. 43X36 cm. og 4,7 i højden. Tror I det er nok at gange denne portion med 2? For kagen behøver jo ikke at være så "høj", når den er i en bradepande, som når den er i en springform... Vil være meget glad, hvis nogen kan give mig et svar :)

  -   2010-02-20 17:12:26
Super lækker og nem kage at lave. Havde kun 130 gram rørsukker, brugte de resterende 70 gram brun farin. Det blev den ikke ringere af. Tilføjede nogen hakkede hasselnødder...mums. Og kagen er også lækker dagen efter

  -   2010-02-17 21:23:13
skulle aldrig have taget denne kage med til kollegaerne, de mig tage den med igen, så nu er jeg i fuld sving med at bage den igen. AN

  -   2009-10-18 17:20:46
rigtig god kage, slet ikke tør. jeg rørte en pakke philadelfia light sammen med lidt appelsinsaft og flormelis, og smurte ovenpå, DET er bare mums:-)

  -   2009-09-16 14:13:23
Synes det er underligt at læse de kommentare, hvor i synes den er tør.. Hallo, der er gulerødder i, så kan den ikke blive tør.. Med mindre i selvfølgelig har glemt dem..

  -   2009-08-30 15:38:24
Jeg synes slet ikke bagetiden er rigtig. Min blev alt for svampet og havde slet ikke fået nok. øv øv

  -   2009-04-16 22:14:43
hvad mener de der siger den er tør? den er overhovedet ikke tør? jeg ved ikke hvad i har gjort galt men hvis man følger opskriften bliver den meget blød svampet og lækker. jeg tilføjede ektra kanel og hakket chokolade mums ;)

  -   2009-03-15 13:31:47
Skal der ikke bare lidt peber i og hvad ellers kan man af kryderier?

  -   2009-01-26 22:06:20
Jeg har lige lavet den, den var slet ikke tør! Jeg brugte 1½ dl mælk dog. Og så med nogle hasselnødder i! Mums.. Den skal klart laves igen :)

  -   2008-08-28 15:42:38
den er tør og ikke specielt lækker det må jeg indrømme men hvis der kom lidt mere mælk i :)knuz!

  -   2008-08-20 14:48:18
Kagen smager okay, men jeg har smagt bedre versioner af den fedtfattige gulerodskage!

  -   2008-07-31 10:23:00
kagen var super laekker, men spar ikke paa kanellen.

  -   2008-06-10 16:30:28
Den var bare lækker, specielt da den var hot! - ligesom os :D hahaa' (;

  -   2008-03-06 21:48:40
den smager da rigtig gdt, og er overhovedet ikke tør, hvis man bare kommer 3 gulerødder i.

  -   2008-01-22 22:39:08
Rauw, den er jo sindsyg god! Jeg havde ingen kardemome, eller rørsukker, så brugte almindelig sukker, og to tsk kanel !:D Mums, den er god.

  -   2008-01-05 00:10:15
undskylde men - føj! jeg har smagt min del af fedtfattige gulerodskager gennem tiden.. og dette er bestemt ikke en jeg vil prøve igen..

  -   2007-11-07 16:53:34
Hm, har lige 5 doblet denne opskrift da jeg skal lave nok til ca 30 personer, kommer ltilbage og skriver hvordan den er blevet

  -   2007-10-03 15:59:06
jeg synes den er tør og smager ikke godt

  -   2007-09-29 14:01:28
rigtig lækker kage med ostecrem på (fy) men uhm. den blev dømt til en bagning mere: )

  -   2007-09-19 20:22:16
Dem som syntes kagen er smagsløs må have brugt for lidt krydderier, og tør syntes jeg heller ikke den er, har I glemt mælken, eller er den bagt i varmluftsovn ??

  -   2007-09-16 15:40:27
Kagen er rigtig lækker og holder sig fint i flere dage. Lad være med at spare på krydderierne og bagepulveret, så bliver den hverken tør eller smagløs!

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her