Mormors chokolade-/kokoskage

Mormors chokolade-/kokoskage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 2 stk.
Kager i formRet : Kager i form - Springformkage

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
400 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
350 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
6 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
200 gram Kokosmel 1 spsk. 2 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 35 gram
100 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
400 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
   
Opskrift:
Smør og sukker røres godt sammen, æggene røres i et ad gangen.

Mel, kokosmel, kakao og bagepulver blandes før det - sammen med mælken - røres i ovennævnte blanding, Hvis der i stedet for kakao anvendes chokolade rives dette og blandes i til sidst.

Dejen fordeles i to velsmurte springforme og bages ved 175 grader C. alm. ovn i 40 minutter på midterste rille i ovnen.

Efter 40 minutter kontrolleres om kagen er bagt ved at stikke f.eks. en gaffel i kagen. Hvis der ikke sidder noget på gaflen er kagen færdig.





karakterer:
Opskriften er vist 39449 gange,
og udskrevet 885 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (45 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 34973 (8326 kcal)
KJ pr. stk. 17486 (4163 kcal)
Vægt ialt 2080 gram
Vægt pr. stk. 1040 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1681 KJ (400 kcal)
Protein 5.7 gram
Fedt 26.0 gram
Kulhydrat 37.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-08-04 14:28:31
Hej jeg er ved at bage denne kage:), og kan se at der er mange som syntes den er god med kokosglasue, men hvordan laver man den glasur. Kan i evt. skrive opskriften?:)

  -   2010-02-01 08:13:02
Så er kagen i ovnen. Jeg er meget spændt, jeg har brugt ½ alm. smør og ½ kokossmør, og havde ikke noget "bgagekakao", så har brugt det manblander op med mælk, så håber på et godt resultat alligevel, og så har jeg med det samme brugt rådet om appelsinjuice... Men den dufter godt =)

  -   2008-01-04 13:33:38
for meget dej .. ellers rigtig god men næste gang vel jeg tage halvdelen'!

  -   2007-09-13 17:00:22
13.09.2007 Dejlig kage, som ovenikøbet er nem at lave. Mælken kan erstattes med ananasjuice.

  -   2005-01-01 01:01:01
Billeder på bestilling kan jeg ikke klare, men smøret mener jeg ikke skal smeltes men blot røres blødt med sukker.

  -   2005-01-01 01:01:01
haster ! Kunne vi få sat et foto på ? Og skal smørret være blødt, smeltet eller hvad ?

  -   2005-01-01 01:01:01
Prøv at erstatte mælk med appelsinjuice, og evt. en smule reven appelsinskal. Så går den fra at være lækker til at være superlækker ;)

  -   2005-01-01 01:01:01
den smager bare rigtigt godt. Prøv også med kokosglasur på toppen det går den bare endnu mere saftig og lækker. Fik mange komplimenter for kagen