Jordbærtærte med mandelmørdej

Jordbærtærte med mandelmørdej, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Bær - Jordbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Jordbærtærte med mandelmørdej, billede 4 Jordbærtærte med mandelmørdej, billede 1 Jordbærtærte med mandelmørdej, billede 2 Jordbærtærte med mandelmørdej, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Mørdej:
250 g.hvedemel
250 g.sukker
250 g.mandler
130 g.smør/ margarine
1 æg
 
 Crème:
2 æg
4 tsk.maizena
2.5 dl.piskefløde
4 spsk.sukker
2 tsk.vanillesukker
500 g.jordbær
 
Opskrift:
Bund:
Mandlerne smuttes og blendes. Bland mel, sukker, de findelte mandler. Skær fedtstoffet i og findel med fingrene. Saml det hele med det sammenpiskede æg.

Dejen deles i to og rulles ud så den passer til en tærteform. Læg den i formene og lad den hvile i køleskab gerne 1 time før den bages i 15 min ved 175 grader C. alm. ovn.

Crème:
Pisk æg, med maizena, fløde og sukker. Lad det koge igennem under omrøring. Tilsæt vanillesukker.

Fordel bærrene over de forbagte bunde og kom cremen over og bag yderligere 15 min. Serveres med creme fraiche 18%.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Jordbærtærte

karakterer:
Opskriften er vist 31724 gange,
og udskrevet 624 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-06-10 13:42:02
Gode inggredienser, men syndt at bage friske jordbær, og bund, creme og jordbær passer mængdemæssigt ikke sammen. Der er bund til 3 tærtefade på 24 cm. i diameter og efter vore mening kun creme til 1. Fordobel cremen, og køl den af, og bland så flødeskum af 2.5 dl. piskefløde, og dobelt op på jordbærene, så passer det med 3 tærter.