Murg Kari - lammekarry

Murg Kari - lammekarry, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammesteak

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Olie til stegning
1 spsk.Karry, stærk
2 løg i tern
3 fedfinthakket hvidløg
2 tsk.finthakket ingefær
1 finthakket chili
2.5 dl.kyllingesuppe
1 strøget spsk.garam masala
1 dl. yoghurt naturel
1 tsk.maizena eller sovsejævner
 Salt
8 lammesteaks eller -koteletter
15 g.smør
 
400 g.basmatiris
 Vand
 Salt
 
Opskrift:
I en tykbundet gryde over stærk varme kommes olie nok til at dække bunden. Når olien er hed, kommes karryen i sammen med løg, hvidløg og ingefær. Rør godt rundt, da brankning skal undgås. Efter et par minutter kommes suppen i. Rør 1 teskefuld maizena eller sovsejævner i yoghurten, inden den kommes i karrysovsen. Ellers har yoghurten en tendens til at skille. Krydr med garam masala og smag til med salt. Karrysovsen er klar.

Lammesteaksene eller - koteletterne krydres med salt, peber og evt. karry. På en hed pande kommes olie og smør. Kødet steges heri. Stegetid afhænger af kødets tykkelse og kvalitet.

Serveres med Basmatiris og mango chutney. Basmatiris kommes i en gryde og dækkes med vand - tilført 1 tsk. salt, så der vand 1½ cm over risen. Bring risen i kog under låg. Når vandet er i kog, skrues ned til laveste blus, og efter 10-12 minutters har man dejlige luftige og kogte ris.

Tips:

Retten kan også laves som en karrygryde, hvor man bruner 5-600 g lammekød i tern sammen med karry, løg, hvidløg og ingefær. Dækkes med suppe, og simrer ca. 40 minutter - til kødet er mørt. Så fortsættes fra, hvor yoghurten tilsættes.





karakterer:
Opskriften er vist 10578 gange,
og udskrevet 205 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu