Dyrekølle 03
Hovedingrediens : Rådyr - Dyrekølle Indsendt af : gismo Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Den afpudsede dyrekølle gnides med salt, peber og stilles på bradepandens ovnrist, der forinden smøres. Stegen dækkes med baconskiverne og smørret fordeles i små stykker ovenpå.
Brunes ved kraftig varme ca. 250 grader C. alm. ovn. Når køllen er fint brun over det hele, hældes halvdelen af den kogende bouillon i bradepanden. Blusset dæmpes til 175 grader C. alm. ovn og køllen steger ca. 1½ time, mens den indimellem dryppes. Imens brunes det afpudsede kød og evt. ben i 50 gr. smør. Grøntsagerne snittes i småstykker og persillekviste tilsættes. Herover hældes resten af bouillonen. Det hele simrer ved svag varme og under låg ca. 1 time. Sies og anvendes til sauce sammen med den sky, der dannes under stegningen. Saucen bringes til kogepunktet, piskefløden hældes i og jævnes hvis sovsen ønskes tykkere. Sovsen småkoger ca. 10 min. mens der røres i gryden. Til sidst smages til med gelé, salt og peber. |
|
Opskriften er vist 132130 gange,
og udskrevet 9090 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (29 stemmer) |
|
Kommentarer Mic - 2012-09-29 19:43:51 du skærer din kølle til før den kommer i ovnen:) evt udbener du og koger fond:) Jeg foretrækker at bruge vand da du altid kan tilsætte vin(koges ind i 10 min) eller/og fløde. anonym - 2012-02-26 17:56:00 Nu laver jeg sjældent mad, og fatter jo ikke en skid af det der står!! "Imens brunes det afpudsede kød" hvordan kan jeg det, når den er i ovnen?? anonym - 2005-01-01 01:01:01 60° for rødt, 62° for rosa, 65° for gennemstegt victorverner2 - 2005-01-01 01:01:01 er dejlig nemt at gå til og kan både laves og spises af børn over 8 år |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne