Dyrekølle 03

Dyrekølle 03, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rådyr - Dyrekølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : gismo

Indsendt :     
Dyrekølle 03, billede 4 Dyrekølle 03, billede 1 Dyrekølle 03, billede 2 Dyrekølle 03, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 dyrekølle ca. 2 kg.
5–6 tynde skiver bacon
75 g.smør
 
6 dl.kogende bouillon
 
1 lille gulerod
1 tynd skive selleri eller en mindre stilk bladselleri
3 mini løg
3–4 persillekviste
 
2 dl.piskefløde
 evt.jævning
 
 ribs- eller rønnebærgelé
 salt
 peber
 
Opskrift:
Den afpudsede dyrekølle gnides med salt, peber og stilles på bradepandens ovnrist, der forinden smøres. Stegen dækkes med baconskiverne og smørret fordeles i små stykker ovenpå.

Brunes ved kraftig varme ca. 250 grader C. alm. ovn. Når køllen er fint brun over det hele, hældes halvdelen af den kogende bouillon i bradepanden. Blusset dæmpes til 175 grader C. alm. ovn og køllen steger ca. 1½ time, mens den indimellem dryppes.

Imens brunes det afpudsede kød og evt. ben i 50 gr. smør. Grøntsagerne snittes i småstykker og persillekviste tilsættes. Herover hældes resten af bouillonen. Det hele simrer ved svag varme og under låg ca. 1 time. Sies og anvendes til sauce sammen med den sky, der dannes under stegningen.

Saucen bringes til kogepunktet, piskefløden hældes i og jævnes hvis sovsen ønskes tykkere. Sovsen småkoger ca. 10 min. mens der røres i gryden. Til sidst smages til med gelé, salt og peber.





karakterer:
Opskriften er vist 132064 gange,
og udskrevet 9090 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (29 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-09-29 19:43:51
du skærer din kølle til før den kommer i ovnen:) evt udbener du og koger fond:) Jeg foretrækker at bruge vand da du altid kan tilsætte vin(koges ind i 10 min) eller/og fløde.

  -   2012-02-26 17:56:00
Nu laver jeg sjældent mad, og fatter jo ikke en skid af det der står!! "Imens brunes det afpudsede kød" hvordan kan jeg det, når den er i ovnen??

  -   2005-01-01 01:01:01
60° for rødt, 62° for rosa, 65° for gennemstegt

  -   2005-01-01 01:01:01
er dejlig nemt at gå til og kan både laves og spises af børn over 8 år