Hindbærdrømmekage
Hovedingrediens : Bær - Hindbær Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kage:
Rør smør og sukker lyst. Rør æggeblommerne i en ad gangen. Bland melet med bagepulveret og vend det i dejen. Bred dejen ud i en velsmurt form (20 gange 30 cm.) eller en lille bradepande foret med bagepapir. Hæld hindbærrene over. Marengsmasse: Pisk æggehviderne stive og pisk sukkeret i lidt ad gangen. Fordel marengsmassen over hindbærrene. Bag kagen på nederste rille i ovnen ca. 30 minutter ved 200 grader C. alm. ovn. De sidste 10 min. lægges et alufolie over kagen, så marengsen ikke bliver for mørk. Køl kagen af på en rist. |
|
Opskriften er vist 122723 gange,
og udskrevet 2161 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (33 stemmer) |
|
Kommentarer Birgit Vesterlund - 2023-03-30 16:17:52 Skøn kage. Brugte friske hindbær og bagte kagen i 35 min. Den var fint bagt, og alle mine fødselsdagsgæster elskede den 🥰 Anonym - 2021-07-29 15:25:47 Så lækker, jeg har prøvet at lave kagen med blåbær, hindbær, jordbær og rabarber. I dag vil jeg prøve den med ribs Jonna - 2015-09-13 19:58:34 Bagte kagen 40 min. Og da vi skulle spise den, var den ikke bagt. Den var helt flydende, og jeg havde bagt friske bær, og havde duppet dem af med køkkenrulle. Anonym - 2013-11-06 20:42:15 Brug ikke frosne bær! Kagen bliver alt for smattet og vandet. Karin - 2012-03-18 15:57:41 Var enormt nem at lave, og den var frisk og let at spise! Det er ikke en klassisk "drømmekage", men jeg har heller aldrig været en stor fan af dem. Brugte friske hindbær, omkring 550 gram, og det var perfekt. Christina - 2011-08-02 20:23:58 Kan man bruge frosne hindbær? Per - 2011-07-10 12:33:18 Kagen minder nu mere om bedstefar skæg end drømmekage, men det kan jo være det ikke er det som navnet hentyder til? Tine Stasiak - 2005-01-01 01:01:01 lækker!! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne