Blomkålsgratin uden mel

Blomkålsgratin uden mel, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Gratin

Hovedingrediens : Kål - Blomkål

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : gismo

Indsendt :      Red :
Blomkålsgratin uden mel, billede 4 Blomkålsgratin uden mel, billede 1 Blomkålsgratin uden mel, billede 2 Blomkålsgratin uden mel, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 blomkål
4 æg
3 dl.sødmælk
 salt
 peber
 evt.ost
 smør
 
Opskrift:
Del blomkålen i buketter, og kog den. Læg blomkålsbuketterne i et smurt ovnfast fad.

Pisk æg, mælk eller kaffefløde, salt og peber sammen, og kom blandingen hen over blomkålen.

Kom smørklatter hen over gratinen.

Bag gratinen midt i ovnen 35 – 40 min. ved 200 grader C. alm. ovn. Drys evt. ost over de sidste 10 min. af bagetiden.





karakterer:
Opskriften er vist 78020 gange,
og udskrevet 1608 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (24 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-09-06 10:48:16
Æggekage eller gratin, fed måde at spise blomkål på.

  -   2015-07-30 20:16:35
Det kan ikke være æggekage, da der ikke er mel i opskriften, men derimod, så vil betegnelsen være en omelet, end en gratin da forskellen på en omelet og en æggekage er om der er mel i æggemassen......

  -   2015-03-26 18:09:37
syntes den smager super godt..

  -   2013-02-27 18:28:44
Det er jo nærmest en quiche uden skal. Æggekage er måske meget præcist. På dansk er gratin en vandbakkelsesdej med fyld.

  -   2012-11-28 18:27:49
Skal der slet ikke mel i ???

  -   2011-04-25 12:30:08
Giver de andre ret, det er mere æggekage end gratin.

  -   2008-03-31 19:31:07
En Gratin er når æggehviderne piskes for sig, indtil man kan vende skålen på hovedet....

  -   2005-01-01 01:01:01
Lidt kedelig - hjælper med list muskat og evt. rive ost i æggemassen inden den kommes over blomkålen.

  -   2005-01-01 01:01:01
God, men det er æggekage!