Moussaka med lam - Lammemoussaka

Moussaka med lam - Lammemoussaka, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Moussaka

Hovedingrediens : Lammekød - Hakket lammekød

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :      Red :
Moussaka med lam - Lammemoussaka, billede 4 Moussaka med lam - Lammemoussaka, billede 1 Moussaka med lam - Lammemoussaka, billede 2 Moussaka med lam - Lammemoussaka, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 Aubergine 1 mellemstor aubergine vejer ca. 300 gram.
1.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.5 dl. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
500 gram Bagekartofler 1 stor bagekartoffel vejer ca. 300 gram.
0.5 dl. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  kødsauce:
400 gram Lammekød, hakket
1 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
2 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
400 gram Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
1 tsk. Oregano, tørret
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Ostesauce:
30 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

5 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
2 Æggeblommer, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
50 gram Parmesanost. revet Revet:
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 50 gram
Muskatnød, friskrevet 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7.5 gram
1 hel muskatnød vejer ca. 3.5 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber, hvid
   
Opskrift:
Skyl og tør auberginerne. Skær dem i 1 cm tykke skiver. Læg dem lagvis på en tallerken og drys salt imellem og over. Lad dem trække i 30 min.

Skyl og tør skiverne. Saltningen trækker lidt vand ud og gør aubergineskiverne fastere, og de suger ikke så meget olie.

Varm halvdelen af olien på en pande og steg aubergineskiverne 3-4 min på hver side ved svag til jævn varme. Supplér med olie efterhånden. Tag aubergineskiverne af panden og læg dem på fedtsugende papir (køkkenrulle).

Skræl kartoflerne. skær dem i skiver og steg dem derefter i olivenolie på en stegepande til de er gyldne når de er færdige lægges de på noget køkkenrulle ( både auberginer og kartoflerne kan laves i forvejen for at spare tid.)

Kødsaucen:
Pil løg og hvidløg og hak dem fint. Svits løg og hvidløg kort i olie. Tilsæt det hakkede kød og lad det svitse med under omrøring, til det gryner og har skiftet farve. Skold og flå tomaterne og skær dem i kvarte. Kom tomaterne i gryden, dåsetomater skal dryppe af først. Krydr med oregano, salt og peber og tag gryden fra varmen.

Ostesaucen:
Smelt smørret i en tykbundet gryde. Rør melet i og rør, til blandingen er ensartet. Tilsæt mælken lidt efter lidt under stadig piskning. Kog saucen nogle min under piskning. Tag gryden fra varmen og rør æggeblommer og osten i. Smag saucen til med muskat, salt og peber. Læg kartoffelskiver i bunden af et ovnfast fad, kødsovs over så aubergineskiver og kødsauce og til slut ostesovsen.

Sæt fadet i ovnen på midterste rillen ca. 45 min ved 180 grader C alm. ovn, til overfladen er gylden.

Tips:

Byd grøn salat og godt brød til. Retten kan tilsættes et par spsk. tomatpuré og lidt hakket persille. Får osten for meget farve, må den dækkes til, fx med pergamentpapir. Retten kan fryses, holdbarhed ca. 3 mdr.





karakterer:
Opskriften er vist 31064 gange,
og udskrevet 911 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 14210 (3383 kcal)
KJ pr. Pers. 3552 (845 kcal)
Vægt ialt 2828 gram
Vægt pr. Pers. 707 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 502 KJ (119 kcal)
Protein 4.9 gram
Fedt 8.2 gram
Kulhydrat 7.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu