Moussaka med lam - Lammemoussaka
Hovedingrediens : Lammekød - Hakket lammekød Oprindelsesland : Grækenland Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skyl og tør auberginerne.
Skær dem i 1 cm tykke skiver.
Læg dem lagvis på en tallerken og drys salt imellem og over.
Lad dem trække i 30 min.
Skyl og tør skiverne. Saltningen trækker lidt vand ud og gør aubergineskiverne fastere, og de suger ikke så meget olie. Varm halvdelen af olien på en pande og steg aubergineskiverne 3-4 min på hver side ved svag til jævn varme. Supplér med olie efterhånden. Tag aubergineskiverne af panden og læg dem på fedtsugende papir (køkkenrulle). Skræl kartoflerne. skær dem i skiver og steg dem derefter i olivenolie på en stegepande til de er gyldne når de er færdige lægges de på noget køkkenrulle ( både auberginer og kartoflerne kan laves i forvejen for at spare tid.) Kødsaucen: Pil løg og hvidløg og hak dem fint. Svits løg og hvidløg kort i olie. Tilsæt det hakkede kød og lad det svitse med under omrøring, til det gryner og har skiftet farve. Skold og flå tomaterne og skær dem i kvarte. Kom tomaterne i gryden, dåsetomater skal dryppe af først. Krydr med oregano, salt og peber og tag gryden fra varmen. Ostesaucen: Smelt smørret i en tykbundet gryde. Rør melet i og rør, til blandingen er ensartet. Tilsæt mælken lidt efter lidt under stadig piskning. Kog saucen nogle min under piskning. Tag gryden fra varmen og rør æggeblommer og osten i. Smag saucen til med muskat, salt og peber. Læg kartoffelskiver i bunden af et ovnfast fad, kødsovs over så aubergineskiver og kødsauce og til slut ostesovsen. Sæt fadet i ovnen på midterste rillen ca. 45 min ved 180 grader C alm. ovn, til overfladen er gylden. Tips: Byd grøn salat og godt brød til. Retten kan tilsættes et par spsk. tomatpuré og lidt hakket persille. Får osten for meget farve, må den dækkes til, fx med pergamentpapir. Retten kan fryses, holdbarhed ca. 3 mdr. |
|
Opskriften er vist 31047 gange,
og udskrevet 904 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.5 (9 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne