Rugbrød (genbrugsbrød)
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Oprindelsesland : Danmark Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt af : gismo Indsendt : |
|
|
Rugbrødet sættes i blød i vand til det er opløst. (hvis brødet er frosset sættes det i blød i varmt vand fra vandhanen).
Hæld brødet over i et dørslag, så vandet hældes fra.
Mælken lunes og gæren opløses heri.
Brødet hakkes og derefter tilsættes mælken med gær. Tilsæt derefter salt og mel.
Brødet slås op og formes og hæver ca. 30 minutter.
Bagetid 45 – 60 min. ved 200 grader på nederste rille i ovnen. Tips: En anden måde at anvende rugbrødsskorper, tørt rugbrød osv. |
|
Opskriften er vist 24886 gange,
og udskrevet 408 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.3 (7 stemmer) |
|
Kommentarer ulla - 2014-05-23 19:25:49 fantastisk brød...men husk at pensle med vand, mælk eller æg Nicolai Aamann - 2012-12-04 09:48:37 Det lyder bare lækkert ! Kan ikke vendte til at spise det ! Elsker bare gammelt rugbrød ! anonym - 2009-08-26 13:16:04 Tænkte det samme om vandet, men ellers en spændende måde at genbruge på - måske det opblødte rugbrød kunne kommes i den dej man ellers bruger?? Det tror jeg der skal eksperimenteres lidt med :-) Vivi - 2008-10-09 23:31:53 Ved du ikke, at man aldrig, ALDRIG må bruge varmt vand fra vandhanen i madlavningen? Det er sundhedsmæssigt ukorrekt. Det er fyldt med affald fra forskellige metaller og bakterier. Det er ellers blevet sagt mange gange i TV. Når bare man sørger for at koge vandet i kogekande/gryde før man går igang med at bage, kan man altid få det til at passe med temperaturen. M.v.h. Vivi |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne