Rugbrød (genbrugsbrød)

Rugbrød (genbrugsbrød), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Brød

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Rugbrød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : gismo

Indsendt :     

Ingredienser:
600 g.gammelt rugbrød
 vand
50 g.gær
1 dl.mælk
1 tsk.salt
600 g.hvedemel
 
Opskrift:
Rugbrødet sættes i blød i vand til det er opløst. (hvis brødet er frosset sættes det i blød i varmt vand fra vandhanen). Hæld brødet over i et dørslag, så vandet hældes fra. Mælken lunes og gæren opløses heri. Brødet hakkes og derefter tilsættes mælken med gær. Tilsæt derefter salt og mel. Brødet slås op og formes og hæver ca. 30 minutter.

Bagetid 45 – 60 min. ved 200 grader på nederste rille i ovnen.

Tips:

En anden måde at anvende rugbrødsskorper, tørt rugbrød osv.





karakterer:
Opskriften er vist 24886 gange,
og udskrevet 408 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-05-23 19:25:49
fantastisk brød...men husk at pensle med vand, mælk eller æg

  -   2012-12-04 09:48:37
Det lyder bare lækkert ! Kan ikke vendte til at spise det ! Elsker bare gammelt rugbrød !

  -   2009-08-26 13:16:04
Tænkte det samme om vandet, men ellers en spændende måde at genbruge på - måske det opblødte rugbrød kunne kommes i den dej man ellers bruger?? Det tror jeg der skal eksperimenteres lidt med :-)

  -   2008-10-09 23:31:53
Ved du ikke, at man aldrig, ALDRIG må bruge varmt vand fra vandhanen i madlavningen? Det er sundhedsmæssigt ukorrekt. Det er fyldt med affald fra forskellige metaller og bakterier. Det er ellers blevet sagt mange gange i TV. Når bare man sørger for at koge vandet i kogekande/gryde før man går igang med at bage, kan man altid få det til at passe med temperaturen. M.v.h. Vivi