Rosinbrød/boller

Rosinbrød/boller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Brød

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : Bær - Rosiner

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : gismo

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.hvedemel
100 g.margarine
50 g.sukker
50 g.gær
1 æg
2 dl.mælk
100 g.rosiner
0.5 tsk.kardemomme
1 tsk.salt
 
Opskrift:
Mælken lunes og gæren opløses heri. De øvrige ingredienser tilsættes. Dejen æltes til en ensartet masse, der hæver til dobbelt størrelse. Dejen deles i 2 lige store dele, den ene til rosinbrød og den anden til boller. Rosinbrødet slåes op som franskbrød og efterhæver til dobbelt størrelse. Stryges med sammenpisket æg. Bagetid ca. 20 min. ved 220 grader på nederste rille i ovnen. Bolledejen deles i 15 lige store dele til boller. Bollerne efterhæver til dobbelt størrelse. Stryges med sammenpisket æg. Bagetid ca. 12 min. ved 220 grader på midterste rille i ovnen.





karakterer:
Opskriften er vist 37754 gange,
og udskrevet 1070 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (35 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-06-05 18:52:26
Min dej gider ikke at hæve

  -   2007-12-10 11:36:58
Lyder god, glæder mig til at prøve den!!