Fedtfattige Kanelsnegle

Fedtfattige Kanelsnegle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 18 stk.
KagerRet : Kager - Snegle ( Kager )

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Fedtfattige Kanelsnegle, billede 4 Fedtfattige Kanelsnegle, billede 1 Fedtfattige Kanelsnegle, billede 2 Fedtfattige Kanelsnegle, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
50 gram Gær, frisk
3 dl. Skummetmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Fyld:
1 Æbler, syrlige 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
3 spsk. Rørsukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
1 spsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Gæren udrøres i lunken mælk. Sukker og æg tilsættes. Mel og salt blandes og tilsættes gradvist. Dejen æltes godt og hæver i 25 minutter.


Fyld:
Æblet rives groft og blandes med de øvrige ingredienser til fyldet.


Dejen slåes ned og rulles ud på et meldrysset bord ca. 40x40 cm. Fyldet smøres på 2/3 del af dejen, rulles sammen til en pølse således at der sluttes med den del af dejen, der er uden fyld.

Skæres i ca. 2 cm tykke skiver, der lægges på en bageplade. Sneglene bages i ca. 20 minutter ved 200 grader C. alm. ovn, nederst i ovnen.

Tips:

Andre frugter kan også bruges til fyldet. Men undgå banan, blommer el. lign.





Beskrivelse:

Fedtfattige kanelsnegle

Hvis du er glad for kanelsnegle, men gerne vil skære ned på mængden af fedt, finder du her en opskrift på fedtfattige kanelsnegle. I denne opskrift er smørret skåret væk, og mængden af sukker er nedjusteret. Desuden er sødmælken udskiftet med skummetmælk for at spare på fedtindholdet.

Behold den gode smag i fedtfattig mad

Fedtfattig mad behøver nødvendigvis ikke at være tørt og kedeligt. Man opnår bedre mæthedsfornemmelse med fedtfattig kost, da energitætheden er lavere og volumen er større. Kroppen har lettere ved at omdanne fedt, når fedtenergiprocenten ligger på under 30 %. Nogle af de største fedtkilder, som nemt kan erstattes, er fedtstof til madlavning og mejeriprodukter. Derfor kan du med fordel udskifte alle fedtholdige mælkeprodukter med mini- eller skummetmælk - det samme gør sig gældende med yogurt. For at bevare den gode smag af kanelsnegl, er smørret i remoncen i de fedtfattige kanelsnegle erstattet med æble, mens det hvide sukker er udskiftet med en mindre mængde rørsukker og vaniljesukker. Rørsukker er karakteriseret ved sin karamelliserede smag, sammenlignet med hvidt sukker.

karakterer:
Opskriften er vist 220465 gange,
og udskrevet 6758 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (214 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9512 (2264 kcal)
KJ pr. stk. 528 (125 kcal)
Vægt ialt 1075 gram
Vægt pr. stk. 59 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 884 KJ (210 kcal)
Protein 6.7 gram
Fedt 1.6 gram
Kulhydrat 43.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-10-03 22:33:42
Mega lækre og en smule syrlige, fordoblede remoncen og hældte kun en spsk. sukker i, bagte dem derudover kun i 17 minutter. Fik det til hele 24 kanelsnegl, anbefaler helt klart! :)

  -   2014-03-04 15:11:04
Jeg lavede dem med grahamsmel og pærer i remoncen - megagodt!

  -   2013-09-12 15:27:02
Skal man kun bruge æggehviden fra ægget?

  -   2012-08-25 16:09:46
Dejligt kanelsnegle! Rigtig gode i forhold til at de er fedtfattige :-)

  -   2012-08-14 22:40:30
Jeg kom mest grahamsmel i plus havregryn og 1½ dl rørsukker, de blev fine alligevel, selvom jeg lavede dem på sådan "på slum". De er selvfølgelig ikke som de "gode gamle" snegle, man lavede som barn sammen i mors køkken, men de kan da ædes!

  -   2012-04-16 15:46:56
De er super, jeg brugte groft mel og kom rosiner i, det kan anbefales begge dele.

  -   2012-02-26 12:53:19
glæder mig til at smage dem... skal til at bage dem så håber på det bedtse ;)

  -   2012-01-23 20:30:11
Skal dejen ikke hæve igen, når skiverne er blevet lagt på pladen? Synes at den hæver i ret kort tid?

  -   2012-01-16 15:00:03
Vigtigt. Skal ikke bages ved 200 C i varmluftovn. Det er godt nok en tør omgang :-(

  -   2011-12-02 16:33:47
Hej alle. Man kan også lave dem uden æble (det gjorde jeg ivhertfalt) :)

  -   2011-10-30 09:24:11
den er sku da ikke fedtfattig

  -   2011-09-14 19:10:59
jeg har nu lavet dem for at prøve dem, de er ok, men at kalde dem fedtfattige er måske lige at stramme den, udfra energi mængden fra det jeg brugte og lavede 16 stk, indeholder hver snegl ca 140 kcal, og set udfra at en normal sneg med smør indeholder ca 156 kcal så er forskellen alt for lille til at have en betydning for sidebenene

  -   2011-09-09 14:33:08
de er vild gode! :)

  -   2011-08-06 16:42:43
De smager rigtig godt

  -   2011-08-05 12:02:15
Rigtig lækker opskrift. Vil dog give ret i at de kun skal have mellem 12-15 min. Ellers bliver de for tørre. Puttede også 75 g kvark i. Super lækkert. Men det er bestemt ikke sidste gang jeg skal lave disse :)

  -   2011-06-01 14:21:59
Okay, hvordan kan nogle synes at disse snegle ikke er fantastiske?! Jeg lavede en smule mere fyld & puttede meeeeeget lidt fedtstof i. Så erstattede jeg 150g mel med det grove. THUMBS UP!

  -   2011-05-15 17:28:48
Smager fantastisk! Jeg kom naturlig sød istedet for almindeligt sukker og tilføjet en lille smule smør til fyldet så det fremhævede æblets naturlige sødme. Dog skal det lige siges, at 1 æble er altså ikke nok. Der skal minimun 2-3 æbler.

  -   2011-03-11 16:35:22
enormt dårlig opskrift.. jeg er vant til at bage, og har ofte bagt kanelsnegle som er fedtfattige, men de her, er tørre og melet, selvom jeg kun har brugt halvdelen af melet. jeg kan bestemt ikke anbefale denne opskrift, kanelsneglene ligger lige nu i min skraldespand.

  -   2010-12-30 12:25:53
fantastiske. brugte 100g grahams mel, og lavede lidt ekstra fyld da jeg godt kan lide når de er rullet tyndt ud. smager friske og søde på den gode måde

  -   2010-11-16 20:15:55
Synes ikke der er nok fyld til den dej, så jeg tror jeg vil lave dobbelt fyld næste gang :) - dine ser også ud til at have mere fyld end mine :(

  -   2010-07-29 14:53:02
jeg lavede dejen uden sukker, og brugte den til pizzasnegle lækkert! dejen er fantastisk at arbejde med let og smidig. de smager super godt. jeg gav dem kun ca. 16 min.

  -   2010-07-21 20:54:11
Mmm, de smager rigtig godt! Kan varmt anbefales

  -   2010-04-14 19:33:52
Super godt opskrift men der mangler en lille smule smag, men ellers kan det varmt anbefales..

  -   2010-04-01 14:06:07
generelt gør det opskriften mindre spændende med frugt. Men for at gøre sneglerne lidt mere exotiske kan man prøve med duriam, kackfrugt eller rambutan

  -   2010-01-19 21:21:06
Hver snegl indeholder ca 169 kcal

  -   2009-11-09 10:06:32
hvis jeg skal bage den igen så bliver det uden æbler

  -   2009-10-23 15:19:58
Mm hvor er lækre:) Jeg puttede dog stadig en lille smule smør i fyldet, men det er vel en smagssag! tror ikke det skader med lidt fedtstof!

  -   2009-10-22 14:56:33
Har lige bagt en dobbeltportion. Den ene fik 18 min. den anden 12 min. De skal klart kun ha 12-15 min. Jeg synes de er gode som kage til kaffen, når man ska tænke på vægten. Manglede lidt hvedemel, så der røg 1½ dl. boghvedemel og 1 dl. havregryn i pr. portion. Det smager fint:-D Jeg penslede med den ekstra æggeblomme blandet med lidt mælk og strøg perlesukker over. Det pynter lidt.

  -   2009-08-30 19:54:51
Jeg har lige lavet en ordenlig røvfuld af disse kanelsnegle. I forsøget på at kunne spise kanelsnegle med god samvittighed, ville jeg prøve at lave dem med rugmel som der også er blevet anbefalet herinde... Det vil jeg I DEN GRAD fraråde!!! Jeg har aldrig i mit liv smagt noget så grimt! Nu er jeg så igang igen, men denne gang har jeg fulgt opskriften. Nu smager de som de skal! Så må jeg vel bare spise lidt færre af dem :P

  -   2009-06-06 17:08:24
Hov jeg glemte at tilføje at jeg kun bagte dem i 12min. min ovn varmer måske lidt for meget ;-)

  -   2009-06-06 17:06:31
De er ret gode mums jeg erstattede 100g hvedemel med grahamsmel også puttede jeg også 1dl fromage frais og brugte lige knap 500gr hvedemel det bliver en fedtet dej men men de bliver dejlig bløde også brugte jeg dobbelt så meget alm. spise æble og en eksra spsk sukker i fyldet og det smager også dejligt næste gang prøver jeg at putte en lille smule salt i fyldet for at få lidt mere smag i

  -   2009-05-03 19:58:41
det er en super nem opskrift og den kan også laves af børn, de ser snadder indbydene og smager fantastisk god

  -   2009-04-17 19:01:59
De er rigtig gode og nemme at lave.

  -   2009-03-10 11:45:54
glæder mig til at smage dem senere :) kan de fryses?

  -   2009-01-05 20:32:03
Har den samme opskrift, men også med 75 g kvark eller A38. Måske derfor nogen finder den lidt tør. Ellers dejlig.

  -   2008-11-27 01:07:42
De ser lækre ud, glæder mig til at lave dem i weekenden med min failie;-) ... heh

  -   2008-10-15 15:13:54
jeg har ikke smagt dem endnu men de dufter i hvert fald godt :)

  -   2008-09-23 16:58:00
mmm. de er godt nok lækre (: jeg byttede bare halvdelen af mælken ud med vand, og og erstattede 200 g. hvedemel med rugmel - de er så lidt grovere, men superlækre (; derudover brugte jeg også 3 æbler i fyldet. synes det andet er alt for lidt. prøv dem

  -   2008-09-13 13:52:17
de smager fantatsisk!!!<'3

  -   2008-06-09 23:21:20
de er meget hårde udenpå, og tror ikke de holder sig særligt godt. Fyldet vil jeg lave mere af næste gang, måske lige en halv gang mere. men alt i alt var de okay men lidt for tørre/hårde udenpå men gode indeni. Vil dog sige at man ikke skal kaste sig ud i at lave dem til en fest hvis man ikke har lavet dem før, for resultatet kan måske skuffe en lidt..

  -   2008-01-22 14:05:02
Det er de bedste snegle jeg nogensinde har smagt! anbefaldes stærkt:)

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her