Godt, langtidshævet brød

Godt, langtidshævet brød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Koldhævede

Hovedingrediens : Mel - Blandet mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Godt, langtidshævet brød, billede 4 Godt, langtidshævet brød, billede 1 Godt, langtidshævet brød, billede 2 Godt, langtidshævet brød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
8.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
20 gram Gær, frisk
1.75 spsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
200 gram Durummel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
200 gram Fuldkornshvedemel
900 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
Opskrift:
Gæren udrøres i lidt af det kolde vand, derefter tilsættes resten af vandet og salt Meltyperne tilsættes og dejen æltes godt. Meltyperne må man selv finde sig lidt tilrette med. Jeg kan godt lide denne kombination. Den skal være lidt klæg.

Dejen sættes i køleskabet natten over, eller mindst 6 timer.

Form dejen til flutes eller boller, tænd ovnen, og lad dem efterhæve mens ovnen varmer op til 250 grader C. alm. ovn.

Sæt pladen ind og kast en kop kogende vand ind i bunden af ovnen, så får brødet en fin, sprød skorpe. Lad dem bage 10 minutter og skru derefter ned til 200 grader C. alm. ovn og giv dem 20 minutter mere.

Tips:

Brug brødet til forretter eller med en god lagret emmentaler. Brug det til at svuppe sovs op med eller på madpakken, eller, eller.





karakterer:
Opskriften er vist 69194 gange,
og udskrevet 2185 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (11 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 18957 (4513 kcal)
KJ pr. Portion 18957 (4513 kcal)
Vægt ialt 2191 gram
Vægt pr. Portion 2191 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 865 KJ (206 kcal)
Protein 6.0 gram
Fedt 1.0 gram
Kulhydrat 43.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-08-04 13:51:50
Med hensyn til at dampe en smule i ovnen først er der ikke noget dumt i. Men stil en folie bakke ind i ovnen når du tænder den, så er den varm når du skal have brødet ind i ovnen. Så "smider" du en 1/4 kop vand ind efter du har sat brødet ind, og skynder dig at lukke ovnen. Ca. 5 min. før brødet er bagt færdig åbnes ovnlågen så det sidste damp kan komme ud. Dette giver en lækker skorpe, og beskytter ovn bunden. Ideen med at have damp i ovnen under hele bagningen er en dårlig ide, det gør mere skade end gavn og skorpen kan blive sej i steddet for sprød. der skal kun være damp i 5-10 sekunder. (ved hvad jeg taler om, har været bager i nu 25 år). Men som der tidligere blev skrevet, pas meget på, man kan nemt skolde sig. God fornøjelse.

  -   2012-01-03 12:30:49
Super gode boller til børnenes madpakker:D

  -   2011-11-17 19:19:47
Det var da en ufattelig dum ide at kaste en kop vand ind i bunden af ovnen. Den normale, og mere sikre metode, er at sætte en bakke med vand ind i ovnen, helt fra starten. Så sørger den for at der kommer noget vedvarende damp i ovnen.

  -   2010-11-11 19:42:30
vi laver en stor portion fredag aften. Den står så i køleskabet hen over weekenden, og om morgenen bliver den til friskbagt morgenbrød, om aftenen til flade madbrød med lidt olie, salt og fx oregano, og resten af dejen bliver søndag lavet til pizzaboller eller lignende til madpakkerne.

  -   2010-09-11 16:41:12
Flutsne er ok, men bollerne blev meget hårde.

  -   2010-06-22 12:26:01
tåbeligt tips... til opskrifter uden mælk og æg... emmenthaler er et mælkeprodukt :-s

  -   2010-06-11 16:50:45
Pas liiiiige lidt på med at smide vand ind i en glohed ovn! En liter vand udvider sig på et splitsekund til 1.700 liter damp, så der er gode muligheder for skoldning.

  -   2009-07-20 12:41:56
Tilsæt en smule honning og det bliver endnu bedre!