Fyldte tomater med ris på græsk
Hovedingrediens : Drivhus Grønsager - Tomat - Tomater Oprindelsesland : Grækenland Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Tænd ovnen på 200 grader C. alm. ovn.
Skær et snit øverst i tomaterne, udhul dem og gem indmaden. Drys tomaterne med salt, peber og lidt sukker og stil dem til afdrypning med åbningen nedad. Sauter løg i små tern og hakket hvidløg for svag varme i olivenolie til løgene er møre, tilsæt kanel, ukogte ris og indmad fra tomaterne og sauter yderligere 5 min. Kom 3 dl vand, lidt salt og peber ved og lad fyldet koge i ca. 8 min., eller til risene har opsuget vandet og er knap møre. Lad det køle lidt og bland hakket dild og mynte i. Fordel fyldet i tomaterne og stil dem i et smurt fad ('låget' skal slutte nogenlunde tæt, for at risene ikke bliver hårde). Bag tomaterne i 20 minutter. |
|
Opskriften er vist 102238 gange,
og udskrevet 1968 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (28 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2010-09-19 13:05:51 Der er for meget fyld, ca. det dobbelte, måske det ville passe til bøftomatter? milhei - 2008-06-27 08:58:18 Husk risene er det vi kalder grødris.... pnc - 2005-01-01 01:01:01 Lækker frisk, hurtig og nem ret. Bringer en tilbage til Grækenland (www.visit-samos.dk) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne