Lam navarin á la printaniére
Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov hel Indsendt : Red : |
|
|
Bov kan købes udbenet, ellers udbener slagteren gerne.
Skaftet skal blive siddende.
Befri kødet for grove sener og hinder og skær det i portionsstore stykker.
Vend stykkerne i salt- og peberblandet mel.
Skold og flå tomaterne, (dåsetomater skal blot dryppe af). Fjern stilkefæste og kerner og hak tomatkødet groft. Varm fedtstoffet i en gryde og brun kødstykker og ben ved kraftig varme. Pres hvidløgene over kødet. Kom tomatkød, timian og vand (bouillon) i gryden og lad retten mørne under låg ca 40 min. Skrab imens gulerødder og kartofler. Del store gulerødder én gang. Pil løgene. Skræl majroerne og del dem én gang. Kom alle grøntsagerne i gryden og lad retten snurre yderligere en snes minutter, til alt er mørt. Rør fløde (bouillon/vand) sammen med tomatpureen og rør det i gryden. Smag til med salt og peber. Tag benet op og fjern eventuelt også timiankvisten. Servér direkte fra gryden eller i et varmt, halvdybt lågfad (ragoutfad). Tips: Flutes eller baguette er obligatorisk tilbehør. Eller et godt brød, fx bondebrød. Fine grønne bønner, haricots verts, og friskbælgede grønærter er så at sige også altid en del af denne typiske forsommerspise. De skal kun koge med de sidste 4-5 min. Oprindelig laves retten med får, men det er ikke i almindelig handel herhjemme. Og den smager fortræffeligt med lam. Á la printaniére betyder, at det er de første grøntsager, der skal bruges, men navarin kan laves hele året og smager lige så godt med vinterurter. For at bevare illusionen om det første, nye grønne, ses vintergrøntsagerne hyppigt udskåret til næsten olivensmå stykker med et kartoffelkuglejern. |
|
Opskriften er vist 16641 gange,
og udskrevet 295 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (3 stemmer) |
|
Kommentarer jens kloster - 2005-01-01 01:01:01 en pragtfuld måde at udnytte lam på |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne