Yemistés horis kreas - Fyldte grøntsager uden kød
Hovedingrediens : Grøntsager - Diverse grøntsager Oprindelsesland : Grækenland Indsendt : |
|
|
Skræl kartoflerne, skær dem i både og læg dem i koldt vand i et par timer. Skær toppen af tomaterne og gem dem som låg. Udhul tomaterne forsigtigt og purer indmaden gennem en sigte, så kernerne filtreres fra. Skær stilkenden af peberfrugterne og gem dem som låg. Rens for kerner og indvendige strenge. Stil grøntsagerne i en oliesmurt bradepande og drys dem indvendigt med lidt salt og sukker. Opvarm olien i en sauterpande og svits løg, hvidløg, persille og mynte til løgene er klare. Vend risene, det meste af tomatpureen, kanel, laurbær, sukker, salt og peber i og lad fyldet simre i 5-10 minutter. Tilsæt lidt vand undervejs, så risene ikke brænder på. Fyld grøntsagerne og læg låg på. Tør kartoflerne grundigt i et viskestykke, vend dem i lidt citronsaft, olie og salt og læg dem imellem grøntsagerne i bradepanden. Dryp hele molevitten rundhåndet med en blanding af resten af tomatpureen og olivenolie. Bages i ovn ved 200 grader i 45 minutter.
Tips: Kan spises som selvstændig ret, men går meget fint til ovnstegt kød eller fjerkræ. |
|
Opskriften er vist 14619 gange,
og udskrevet 438 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne