Kartoffel - Hvidløgspure (SKORDALIA)
Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler Oprindelsesland : Grækenland Kilde : Bjørn Kok Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker og kog dem meget møre uden de koger helt i stykker.
Lad kartoflerne dampe tørre og mos dem så til mos.
Hvidløgene pilles og de stødes i en morter med salt til en fin mos. Kom dem i kartoffelmosen. Tilsæt derefter skiftevis olie og eddike samt citronsaft, til pureen er blevet ret tynd, nærmest som en tyk sauce. Smages til med salt og peber. Stilles koldt i køleskabet til servering. Tips: Kartoffel-hvidløgspure er fra det græske køkken. Spises til fx. stegt fisk, stegte auberginer og courgetter. Kan også tilsættes 30 - 50 gram valnødder, som er stødt fine i en morter. |
|
Opskriften er vist 22845 gange,
og udskrevet 337 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne