Gratineret makaroni (PASTISJO)
Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød Oprindelsesland : Grækenland Kilde : Augustenborgs opskriftsamling Indsendt : Red : |
|
|
Bring vandet i kog med salt, kom makaronien i og lad den koge i ca. 8 minutter. Hæld makaronien i en sigte, brus den over med varmt vand, og lad den dryppe af.
Pil løget og hak det fint. Hæld tomaterne over med kogende vand, flå den og hak dem fint. Varm olien op i en gryde og lad det hakkede løg brune let heri. Det hakkede kød kommes ved og brunes også let, hvorefter de hakkede tomater tilsættes. Tomatpureen røres op med 1/2 kop vand og kommes i gryden sammen med lidt salt og peber, og alt snurrer under låg for svag varme i 30 minutter. Så tages gryden fra blusset, og kødblandingen blandes med makaronien og halvdelen af parmesanosten. Smørret til saucen kommen i en kasserolle og smeltes, melet røres i, lad det varme godt igennem under stadig omrøring, og tilsæt så mælken lidt efter lidt - stadig under konstant omrøring og over svag varme - til man har en flødeagtig sauce. Tag saucen af varmen. Pisk æggene med salt og lidt reven muskatnød. Rør æggeblandingen i saucen og lad det hele koge langsomt og forsigtigt op. Bland resten af osten i saucen. Et ovnfast fad drysses med rasp, makaroni-kødblandingen hældes i fadet, og ostesaucen fordeles over blandingen. Sæt fadet i en forvarmet ovn ved 220 grader i 30 minutter. Så skulle retten have fået en lækker gyldenbrun skorpe. Lad gratinen afkøle lidt og skær den så ud i passende firkanter. Serveres med græsk salat til. |
|
Opskriften er vist 26708 gange,
og udskrevet 906 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (8 stemmer) |
|
Kommentarer Anna - 2012-06-11 19:42:42 En god beskrivelse! Og maden smagte også helt fint :-) stefan - 2012-04-01 18:14:47 fin opskrift. men makaroni stammer fra italien og ikke grækkenland. :-) knus elisa - 2005-01-01 01:01:01 200 grader |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne