Gratin med hakket kød og kartofler
Hovedingrediens : Blandet kød - Andet blandet kød Oprindelsesland : Grækenland Kilde : Augustenborgs opskriftsamling Indsendt : Red : |
|
|
Kartoflerne vaskes, skrælles og skæres i ca. 5 mm. tykke skiver. Halvdelen af olien varmen i en pande, og heri brunes kartoffelskiverne let på begge sider
Løget pilles og hakkes fint. Tomaterne skoldes, flås og hakkes. Resten af olien varmes op, og heri svitses det hakkede løg. Det hakkede kød og tomaterne kommes ved og brunes let sammen med løget. Tomatpureen røres med vandet og tilsættes. Drys med salt og peber, og lad kødblandingen snurre under låg og for svag varme i 30 minutter. Dernæst tages gryden af blusset, og halvdelen af osten røres i kødblandingen. Smørret til saucen smeltes i en kasserolle, melet røres i, det varmes godt igennem under omrøring, og så tilsættes mælken lidt efter lidt og under stadig omrøring, til man får en tyk sauce. Tag nu kasserollen af varmen. Pisk æggene sammen og tilsæt salt og reven muskatnød og rør blandingen i saucen. Lad den koge langsomt og forsigtigt op og bland resten af osten i. Et ovnfast fad drysses med rasp. Herover lægges de brunede kartoffelskiver, som drysses let med salt. Fordel kødblandingen over kartoflerne og hæld ostesaucen over, så den dækker helt. Sæt fadet i en forvarmet ovn ved 220 grader i 30 minutter, til gratinen har fået en smuk gyldenbrun farve. |
|
Opskriften er vist 27091 gange,
og udskrevet 805 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.4 (9 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2012-11-11 10:43:00 det smagte kanongodt og det blev hurtigt spist op - trods kræsen tenager Blomsten - 2008-01-24 15:28:46 Det lyder godt, men tager det lang tid? og skal man være forberedt? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne