Gratin med hakket kød og kartofler

Gratin med hakket kød og kartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Gratin

Hovedingrediens : Blandet kød - Andet blandet kød

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandKilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1 kg.kartofler
1 kopolivenolie
1 løg
2 tomater
500 g.hakket oksekød og lammekød (halvt af hvert)
1 spsk.koncentreret tomatpure
0.5 kopvand
100 g.reven ost
3 spsk.rasp
1-3 fedhvidløg
 salt
 peber
 
 Sauce:
4 spsk.smør
4 strøgne spsk. hvedemel
5 dl.mælk
3 æg
 salt
 lidtMuskatnød, friskrevet
 
Opskrift:
Kartoflerne vaskes, skrælles og skæres i ca. 5 mm. tykke skiver. Halvdelen af olien varmen i en pande, og heri brunes kartoffelskiverne let på begge sider

Løget pilles og hakkes fint. Tomaterne skoldes, flås og hakkes. Resten af olien varmes op, og heri svitses det hakkede løg.

Det hakkede kød og tomaterne kommes ved og brunes let sammen med løget. Tomatpureen røres med vandet og tilsættes. Drys med salt og peber, og lad kødblandingen snurre under låg og for svag varme i 30 minutter. Dernæst tages gryden af blusset, og halvdelen af osten røres i kødblandingen.

Smørret til saucen smeltes i en kasserolle, melet røres i, det varmes godt igennem under omrøring, og så tilsættes mælken lidt efter lidt og under stadig omrøring, til man får en tyk sauce. Tag nu kasserollen af varmen.

Pisk æggene sammen og tilsæt salt og reven muskatnød og rør blandingen i saucen. Lad den koge langsomt og forsigtigt op og bland resten af osten i.

Et ovnfast fad drysses med rasp. Herover lægges de brunede kartoffelskiver, som drysses let med salt. Fordel kødblandingen over kartoflerne og hæld ostesaucen over, så den dækker helt.

Sæt fadet i en forvarmet ovn ved 220 grader i 30 minutter, til gratinen har fået en smuk gyldenbrun farve.





karakterer:
Opskriften er vist 27116 gange,
og udskrevet 807 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-11-11 10:43:00
det smagte kanongodt og det blev hurtigt spist op - trods kræsen tenager

  -   2008-01-24 15:28:46
Det lyder godt, men tager det lang tid? og skal man være forberedt?