Græsk Baklava
Hovedingrediens : Svampe - Diverse nødder Oprindelsesland : Grækenland Kilde : Randi Buchwald Indsendt : |
|
|
Bland de fem første ingredienser og kog dem sammen. Lad det koge på lav varme i 10 minutter. Tag af varmen og gem en kop af blandingen for senere brug.
Forvarm ovnen til 180 C Smør en flad bageform og for den med 4 filoplader, idet du smør hver af dem med smørret. Pladerne skal være trukket op til at dække kanten af bage pladen. Strø ½ kop nøddeblanding ud over filopladerne. Strø noget af den sammenkogte sirup samt smeltet smør ovenpå nødderne. Dæk igen med to filoplader, hver må smøres med smørret. Gentag 3 gange. Dæk så det sidste lag nødder, sirup og smør med de sidste 4 smurte filoplader. Pres filopladerne hårdt mod kanten af bage pladen og ret kanten med en skarp kniv hvis nødvendigt. Skær gennem toplaget af filopladerne i 24 lige store diamant formede figurer. Bag i 30 minutter, øg så varmen til 200 C og bag endnu 15 minutter eller til toppen a gylden brun. Hæld den sidste kop sirup over toppen og lad det køle ned. Skær gennem de tidligere skårne diamant figurer så du ender op med 24 diamant formede kage stykker. Kagerne kan holde sig i en 2-3 uger på et køligt sted. |
|
Opskriften er vist 40921 gange,
og udskrevet 813 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (26 stemmer) |
|
Kommentarer Pips - 2009-05-31 07:11:34 De er bare super-lækre ********** Karina - 2008-08-02 20:42:17 Mums!... Lækker opskrift! mig - 2008-05-05 11:32:47 det lyder da meget lækkert men jeg ved ikke om jeg ville spise det. anonym - 2007-10-29 12:41:49 Det er ligesom fedtfattig butterdej. mille - 2007-09-26 16:58:32 hvad er filloplader? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne