Amygdalopita (Græsk nøddekage)
Hovedingrediens : Nødder - Mandler Oprindelsesland : Grækenland Kilde : Randi Buchwald Indsendt : Red : |
|
|
Pisk æggene, tilsæt sukker under piskning. Tilsæt bagepulver og vanille. Bland halvdelen af mandlerne med brødkrummerne, gnid det sammen mellem håndfladerne. Tilsæt det lidt af gangen til æggeblandingen. Smør en 35 cm, 5 cm dyb bage form. Hæld blandingen ned i formen, strø resten af nødderne på toppen derefter strø lidt Kanel hen over hele toppen. Bage ved 180 C i 25 minutter.
Sirup: Kog blandingen til det begynder at blive tyk i konsistensen. Når kagen er bagt, skær vertikale slidser i kagen ca. 5 cm fra hinanden, Skær så igen diagonale slidser. Hæld siruppen over overfalden og lad det stå og køle ned. |
|
Opskriften er vist 30972 gange,
og udskrevet 746 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.8 (28 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2021-10-13 15:02:37 bruger pålægs chokolade, af den mørke i stedet for sirup ,,så er den ikke så sød eventuel is til har smagt den på Rhodos ,,,, u.sass - 2012-09-13 12:36:48 mangler der ikke smør i opskriften ???? anonym - 2009-10-25 12:50:20 græsk mandeltærte Mig - 2005-01-01 01:01:01 Ok hanne - 2005-01-01 01:01:01 kan det passe med 14 æg?? kate - 2005-01-01 01:01:01 kan laves efter børns eget ønske |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne