|
1500 |
gram |
Kyllingeoverlår med rygben1500 gram Kyllingeoverlår med rygben 1 kyllingeoverlår vejer gennemsnitligt 225 gram, heraf er ca. 25% ben.
|
2 |
|
Citron, skal og saft heraf2 Citron, skal og saft heraf saften af 1 citron er beregnet til 0.4 dl eller 40 gram, hertil kommer 10 gram skal.
|
2 |
fed |
Hvidløg2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
|
2 |
tsk. |
Oregano, tørret2 tsk. Oregano, tørret
|
3 |
spsk. |
Olivenolie3 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
|
|
|
Salt Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
|
|
Peber Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
|
|
|
|
|
|
Sauce:
|
200 |
gram |
Løg, pillet vægt200 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
|
2 |
dl. |
Hønsebouillon2 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
70 |
gram |
Tomatpure, koncentreret70 gram Tomatpure, koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
|
|
|
|
|
|
Urtecocktail:
|
2 |
|
Grøn peberfrugt2 Grøn peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
|
200 |
gram |
Rødløg, pillet vægt200 gram Rødløg, pillet vægt 1 almindeligt rødløg vejer ca. 100 gram pillet vægt
|
2 |
fed |
Hvidløg2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
|
1 |
spsk. |
Olivenolie1 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
|
|
|
Salt Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
|
|
Peber Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
|
|
|
|
|
|
Ovnbagte kartofler:
|
1000 |
gram |
Kartofler, skrællet vægt1000 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
|
0.5 |
dl. |
Olivenolie0.5 dl. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
|
|
|
Græsk grillkrydderi Græsk grillkrydderi
|
|
|
Salt Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
|
|
Peber Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
|
|
|
|
|
|
Pynt:
|
1 |
|
Citron1 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
|
|
|
|
| |
Sæt ovnen på 225 grader C. alm. ovn.
Skyl kyllingelårene i koldt vand og tør dem. Skrub to af citronerne godt og riv det gule af skallen. Pres saften af dem. Skær den tredje citron i skiver til garnering.
Pres hvidløgsfeddene og bland med citronskal, citronsaft, oregano og 1 spsk. olie. Krydr med salt og peber. Stryg citronblandingen på kyllingelårene. Læg dem i et ovnfast fad og ovnsteg dem til de er gennemstegte – afhængig af størrelsen på kyllingelårene tager det ca. 40 – 50 minutter. Kødsaften skal være klar – så er kyllingestykkerne gennemstegt.
Sauce:
Hak løget fint og lad det stege kort på en pande i resten af olien. Kom bouillon og tomatpure på og lad alt koge sammen.
Urtecocktail:
Peberfrugter og løg strimles og sauteres møre i olivenolie sammen med hvidløg.
Smag til med salt og peber.
Ovnbagte kartofler:
Kartoflerne skrælles og skæres i skiver, vendes med olivenolie, græsk krydderi, salt og peber.
Lægges i en bradepande beklædt med bagepapir og bages møre ved 225 grader C. alm. ovn, i ca 45 minutter.
Tag kyllingen ud af ovnen og hæld bouillonblandingen over. Sæt fadet tilbage i ovnen nogle minutter. Anrettes herefter på en tallerken, og der pyntes med citronskiver.
|