Karithopita (Græsk valnøddekage)
Hovedingrediens : Nødder - Valnødder Oprindelsesland : Grækenland Indsendt : Red : |
|
|
Rør smør og sukker godt sammen, del æggene og rør æggeblommerne i en af gangen.
Tilsæt mælken, mel, bagepulver, kanel og de hakkede valnødder.
Pisk æggehviderne stive og rør 1/3 af disse i dejen, så denne blødgøres.
Resten af hviderne vendes i dejen med let hånd.
Kom dejen i en velsmurt bradepande max. 20 x 30 cm og bag kagen ved 175 grader C. i ca. 35 min. Mens kagen bager koges sukkerlagen ved god varme under jævnlig omrøring. Fjern den hele kanel. Hæld forsigtig den varme sukkerlage over den færdig bagte kage og lad den blive kold. Kagen skæres i små firkanter og kan evt. serveres med flødeskum eller vaniljeis. |
|
Opskriften er vist 25110 gange,
og udskrevet 1056 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (8 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2013-03-28 11:18:37 Det skal godtnok være 4 sultne mennesker, hvis kagen kun er til 4....stor og flot kage der fyldte en stor springform. Nok til 8 personer:-) Jytte - 2011-09-09 09:24:12 Jeg serverer kagen med pisket græsk yogurt med lidt sukker og vanilie. Yogurten fra Lidl er bedst, den er mest cremet. Rasmus S - 2009-03-24 10:16:48 Super kage som alle gæsterne kunne lide. Kan kun anbefale den. Men tror ikke jeg vil lave dobbelt lage. En enkelt portion er god. Og husk at lade lagen koge ind i alle de ca 35 minutter kagen er i ovnen. Det er ikke kun til sukkeret er opløst. Mona - 2005-01-01 01:01:01 Er ikke enig med Møller. Det er en ganske fremragende kage der fik megen ros af mine gæster. Følg opskriften nøje og lad lagen koge ind medens kagen bager. Min kage blev på igen måde splattet. Møller - 2005-01-01 01:01:01 Tja, ikke en speciel god kage, lagen er for sød og gør kagen splattet... lav halv opskrift, dobbl. groft hakkede nødder og drop lagen - så er den ok! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne