Guivetsi (Pasta med ost, tomat og oksekødsstrimler)

Guivetsi (Pasta med ost, tomat og oksekødsstrimler), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksestrimler

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :     

Ingredienser:
0.5 dl.olivenolie
1 ds.flåede tomater
1 stor fintskåret løg
l spsk.salt
0.75 spsk.peber *det skal være spsk.*
6-8 hele peberkorn
8-10 allehånde
 
500 g.pasta IKKE makaroni
 
0.5-1 kg.oksekødsstrimler
 
Opskrift:
Kødet, som er skåret i pæne strimler, brunes i olivenolie, løget tilsættes og simrer med i 2 min., derefter tilsættes ca. ½ dl. vand, krydderierne og de flåede tomater. Det koger for jævn varme til kødet er godt mørt (1½ - 2 timer)

Den kogte pasta og kødet kommes i et ildfast fad - drysses med mild ost, og gratiners i ovnen i ca. 20 min. ved 200 grader.

Kan også laves i portionsskåle.

Tips:

Pas på retten ikke bliver for "stiv" - brug evt. ikke al pastaen.





karakterer:
Opskriften er vist 26193 gange,
og udskrevet 660 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-06-24 18:18:02
Super lækkert,kommer dog 1 ekstra dåse tomater i. Nogen der ved hvor kan man købe kritirakia?? har brugt dem jeg havde med hjem fra Kreta.

  -   2008-02-11 23:22:48
Pastaen bør være græske "kritirakia" en type pasta som ligner ris men som er gode til at tage smag af kødet

  -   2007-05-14 17:03:43
Super lækkert :]

  -   2005-01-01 01:01:01
det er der lækkert