Aioli (mayonnaisecreme)
Hovedingrediens : Diverse flydende produkter - Olie Indsendt af : gismo Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Knus hvidløg med salt i en morter. Læg æggeblomme og sennep i en skål og pisk det.
Tilsæt olivenolie dråbe for dråbe. Når du har tilsat en fjerdedel af olien, kan du tilsætte den i større mængder af gangen. Når al olien er tilsat, tilsættes hvidløg og citronsaft og evt. ekstra aromaer. Tilsidst smages til med salt, friskkværnet peber og citronsaft. Tips: Hvidløget kan finthakkes, hvis du ikke har en morter. Aromaer: Safran grofthakket basilikum grofthakket dild grofthakket persille klippet purløg grofthakkede nødder |
|
Opskriften er vist 276732 gange,
og udskrevet 4517 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.6 (52 stemmer) |
|
Kommentarer Charlie - 2016-04-15 19:26:40 Smagte frygteligt. Bør ikke laves med olivenolie, men med vindruekerneolie. Terese - 2014-10-17 15:23:21 Brug ALDRIG olivenolie! Har netop brugt 40 min på at lave denne aioli og på trods af en super konsistens, smagte det forfærdelig besk. Frida Lindvang - 2012-09-23 18:45:36 Super lækker. Men lad være med at brug olivenolie, brug istedet vindrue eller rapsolie. Kan med fordel laves dage i forvejen for så smager hvidløget mere igennem. smager fortræffeligt med ristet fransk- eller rugbrød. Gitte Riise - 2012-07-02 12:16:33 Hvis du skal bruge ariolien til ex jomfruhummerhaler, kan du med fordel erstatte dijonsennepen med fiskesennep. Derudover anbefaler jeg, at starte med citronsaft af en halv citron, for derefter at tilsætte resten efter smag. Jeg serverer også en skål sød chillisauce sammen med. Uhm!!! God fornøjelse Morenilla - 2012-04-26 20:32:58 Det er forskelligt hvordan man laver aioli/allioli. Navnet betyder hvidløg og olie og det er oprindeligt det eneste, der skal i. Det kan dog være lidt svært at få til at tage form, så ofte tilføjes der en æggeblomme. Det seneste årti er der dog blevet eksperimenteret en del mel opskriften, og sennep kunne da lyde til at være en lækker variant (selvom jeg til hver en tid vil foretrække den oprindelige). Men rør da for guds skyld ikke kogte kartofler i! anonym - 2012-03-25 21:59:13 der er altf for lidt hvidløg i, og alt for meget olie :) mikael - 2011-11-18 01:26:06 hvis helt friske æg bruges far land høns der til vil jeg sige at man skal passe lidt mere på med olie mne den smager virkeligt godt mene er helt friske æg så okay for jeg bruger helst ikke andet tak og god madlavning der ude og tak for mange rigtigt gode råd ås har mange til dresing til almulig skags gammel opskrift far min farmor meget gammel Conny - 2011-02-10 00:07:39 Jow der skal lidt sennep i, men ikke som angivet, og der skal være mange flere hvidløgs (presset) i. Har fået Ailoli i Spanien, hvor kokken sagde, at det vigtigste var hvidløgskonsistensen, OG at man godt kunne bruge cremefraice tilsat lidt olievenolie blendet sammen med salt og masser af hvidløg - smagte fortræffeligt. anonym - 2011-01-02 11:50:54 Dette er ikke en opskrift på aioli! Der skal ikke sennep i. Hvor er kartoflerne som man koger og rør i? Det er en ægte aioli! anonym - 2010-02-26 17:53:09 Det her er overhoved ikke alioli!!!!! Sennep??? 1 Tsk salt??? anonym - 2010-01-29 14:09:19 Det er altså en dårlig opskrift , og der er alt for meget olie i iforhold til resten af mængderne!. Karsten - 2009-12-31 17:36:04 Der skal under ingen omstændigheder en hel tsk. salt i. anonym - 2009-12-31 14:09:06 simpelthen lækkert :o) Kokken - 2009-10-03 15:36:19 Lidt safran gør ogsA underværker i ne aioli. Man smider trådene i til sidst og rør nænsomt rundt og så trækker safranen fine røde tråde i aiolien |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne