Tebirkes 02
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Indsendt af : gismo Indsendt : Red : |
|
|
Udrør gæren med lunkent vand. Tilsæt æggene.
Smørret smuldres nu i halvdelen af melet og rør dette i gærblandingen sammen med saltet.
Slå mere mel i dejen og tag den ud på bordet.
Ælt den med så meget mel, at den stadig er blank os smidig.
Sæt dejen lunt til hævning i 45 min. Slå dejen ned og ælt den igennem, evt. med lidt mere mel.
Udrul dejen på et meldrysset bord til en rektangel. Skær iskoldt smør i tynde skiver og læg dem ved siden af hinanden på 2/3 dele af dejen. Fold den smørfrie dej halvt ind over den smørbelagte del, og fold den anden side over. Udrul dejen igen og fold endestykkerne ind over hinanden. Vend dejen ½ omgang og gentag udruldningen og sammenfoldningen 2 gange. Skær dejen igennem på langs. Udrul hver trekant til en stang ca. 60 cm. lang. Skær denne i ca. 5 cm. brede stykker. Læg stykkerne på en plade til efterhævning på et ikke for varmt sted i ca. 15 min. Tænd ovnen og indstil den på 225 grader. Pensl stykkerne med sammenpisket æg og drys med birkes. Bag brødene i ca. 15 min. |
|
Opskriften er vist 8128 gange,
og udskrevet 233 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (4 stemmer) |
|
Kommentarer charlotte - 2007-07-03 14:17:10 tebirkes er det bedste der findes |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne